Ez a gyönyörűen virágzó levendula titka: csak egyetlen dologra kell odafigyelni

Forrás: Shutterstock -
kertészkedés metszés levendula
A levendula kellemes színével és finom illatával belopta magát az emberek szívébe, sokan ültetnek a kertjükbe, de akár cserepekbe is. Ahhoz, hogy gyönyörűen virágzó legyen, csak egy dologra kell odafigyelni: a metszésére.

Mint minden más növény, a levendula is egyedi metszési technikát igényel. Egy levendulafarm dolgozója elmagyarázta a kertészkedés szerelmeseinek, hogyan kell a levendulát úgy metszeni, hogy ne legyen fás.

"Az első számú kérdés, amit naponta feltesznek nekem, hogy »miért fásabb az én levendulám, mint a tied?« A válasz a metszés. Brutálisnak kell lenni.  A levendulát virágzás után kell visszavágni, szép, tömör gömb alakúra. Ettől fog tavasszal szépen, és sokat virágozni. Mindig azt mondom az embereknek, hogy ha kétségeik vannak, vágjanak le egy kicsit többet" - árulta el a szakértő. "Olyan erősen metszheted, amennyire csak akarod, amíg nem vágsz bele az öreg fás részbe." 

Mi mindenre jó a levendula - így hasznosítsd a lila kis virágokat

A levendula a reneszánszát éli és az utóbbi években úgy támadt fel hamvaiból, mint a mesebeli főnix. Míg néhány évtizede mindenkinek csak a molyűzés jutott az eszébe róla, addig ma hihetetlen népszerűségnek örvend, hiszen nemcsak szép, de kifejezetten hasznos is. Arról nem is beszélve, hogy manapság az egyik legkedveltebb fotótéma a közösségi oldalakon. Ám mégis mit tud ez az illatos növény azon túl, hogy a bezacskózott virágait a szekrénybe tehetjük, vagy hogy jól mutat a szedőkosarunkban egy fénykép erejéig? Íme, a válasz.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.