Kétszintes ház lebegett a San Franciscó-i öbölben - Senki sem értette, hogy került oda

LEMAIRE Stéphane / hemis.fr/United States, California, northern suburb of San Francisco, houseboats (Photo by LEMAIRE Stéphane / hemis.fr / Hemis via AFP) - Hemis via AFP
szokatlan ház san francisco
A San Francisco-i öböl partján tömegek nézték a napfogyatkozást, április 8-án, ám nem ez volt az egyetlen látványosság a környéken.

Bár mindenki az eget kémlelte, a szemfülesek azért a vízre is rápillantottak néha. Több bámészkodónak feltűnt, hogy egy hatalmas faház úszik a vízen. A házat egy vontatóhajó húzta az Alcatraz-sziget mellett. Senki sem értette, hogy került oda, hova tart, és hogy lehetséges az, hogy nem süllyed el. Az épületet ezután egy ideig nem látták, míg április 16-án újra fel nem bukkant. Most a Richardson-öbölben horgonyoz, San Franciscótól északra, ami azt jelenti, hogy tisztességes távot tett meg.

Az amerikai partiőrség a sajtó kérdésére elmondta, hogyan lehetséges az, hogy a ház nem süllyedt el: az épület egy nagy uszályon áll, ez volt az egyik utolsó "lakóhajó", amit a Redwood City Marina Docktownból elvontattak. Az ehhez hasonló, uszályokra épült házakban egykor több mint 100 ember lakott, ám egy évek óta húzódó jogi ügy miatt el kellett hagyniuk a kikötőjüket. 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.