14 évre börtönbe kerül az a bölcsődei gondozó, aki megölt egy 9 hónapos kislányt

Forrás: Thinkstock<br/>Képünk illusztráció. -
emberölés bölcsődei dolgozó Anglia
Az angol Kate Roughley-t bűnösnek találták a kilenc hónapos Genevieve Meehan megölésében. A kislány azért halt meg, mert gondozója arccal lefelé egy babzsákfotelhoz kötözte.

Ítéletet hoztak Kate Roughley bölcsődei gondozó ügyében, akit azzal vádoltak, hogy egy kilenc hónapos kislány halálát okozta. A nőnek 14 évre kell börtönbe vonulnia. Kate gondatlansága miatt a kis Genevieve megfulladt - a gondozó arccal lefelé egy babzsákra kötözte, előtte szorosan bepólyálta. 90 percet töltött így a kislány.

A 37 éves Roughley-t egy hónapig tartó tárgyalás után hétfőn a manchesteri koronabíróságon bűnösnek találták emberölésben. Az ügyben eljáró bírónő úgy látta, hogy Roughley nem bánta meg tettét. Azt mondta, Genevieve halála elkerülhető lett volna.

A kislány szülei összeomlottak, édesanyja azt írta a bírósághoz eljuttatott levelében, hogy belül halott, képtelen tovább élni gyermeke nélkül. A Roughley ártatlanságára felhozott bizonyítékokat durván sértőnek találta, a gondozó hazugságot hazugságra halmozott.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.