Horvátország végtelen lehetőségeket nyújt: pakold be a bőröndöd, az élmények ott várnak

Pula, Sirály-sziklák, Fotó: Aleksandar Gospić
szponzorált tartalom strandok vitorlázás utazás
A horvát tengerpartok gyönyörűek és változatosak: mindenki számára tartogatnak valamit. Mindegy, hogy csendes pihenést terveztél, vad kalandokat vagy éppen végtelen és önfeledt szórakozást, garantáltan találsz olyan helyszínt, ami minden várakozásodat felülmúlja. Neked csak a bőröndödet kell bepakolnod, az élmények és a napsütés ott várnak.
Hirdetés

A kalandorok kedvence: Vis-sziget Stiniva strand

A Stiniva strand a gyönyörű Vis-sziget déli részén található, és egyedülállóan lenyűgöző természeti környezetben fekszik. Hogy mitől olyan különleges? A strand egy sziklás öbölben, egy rejtett partszakaszon található, amely vagy hajón, vagy a hegyen át közelíthető meg, ezért kiváló választás a kalandorok számára. Garantáltan megéri az erőfeszítést, ugyanis a kristálytiszta víz, a hatalmas sziklák és a kavicsos part olyan lélegzetállító látványt nyújtanak, amilyet máshol nehezen találni. Nem véletlen, hogy 2016-ban ez a part nyerte el Európa legszebb strandjának címét.

Stiniva strand, Vis-sziget
Vis-sziget - Stiniva strand, Forrás: Aleksandar Gospic

A nyugalom oázisa: Cres-sziget Lubenice strandja

Lubenice strandja a varázslatos Cres-szigeten található, különleges és nyugodt hangulata miatt ideális hely a pihenésre vágyóknak. Azok, akik szeretik a zavartalan fürdőzést és a természet közelségét, nem fognak csalódni. A strand egy bájos öbölben található, csodálatos partja, sekély és békés vize garantálja a kellemes kikapcsolódást. Az öbölbe egy 400 méteres séta vezet lefelé, de mindenképpen megéri megtenni ezt az utat. Maga a középkori városka is a nyugalom oázisa, hiszen általában nem özönlik el a turisták. És ha már itt járunk, a nevezetes Kék barlangot sem érdemes kihagyni!

Cres-sziget - Lubenice strandja
Cres-sziget - Lubenice strand,  Forrás: Aleksandar Gospic

A hullámlovasok kedvence: Brač-sziget Zlatni Rat

A Zlatni Rat strand Brač-szigetének egyik legismertebb és legnépszerűbb strandja, különösen a szörfösök körében, hiszen hosszú és apró kavicsos a partja, a szél pedig kiváló, meglovagolandó hullámokat korbácsol. A strandon található szörfiskola lehetőséget kínál a kezdőknek a tanulásra, a haladóknak pedig arra, hogy fejlesszék a technikájukat. Annak sem kell aggódnia, aki hirtelen, ott kap kedvet ehhez a vízi sporthoz, ugyanis az ehhez szükséges felszerelés a helyszínen bérelhető. Ez egy nyüzsgő, élettel teli partszakasz, ahol az aktív nyaralást kedvelők kiválóan szórakozhatnak.

Brač -sziget - Zlatni Rat
Brač-sziget - Zlatni Rat strand,  Forrás: Julien Duval

A végtelen kaland: Krk-sziget Vela strand

A Vela strand Krk-sziget egyik legnépszerűbb strandja, különösen a családosok körében. Nagy területen fekszik, és számos szórakozási lehetőséget kínál a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. A homokos part és a sekély víz lehetővé teszi a biztonságos pancsolást és úszást, emellett, hatalmas csúszda is várja a kis és nagyobb gyerekeket. A Vela strandon nem lehet unatkozni, mindig van valami új felfedezni való a gyerekek számára.

Krk-sziget - Vela strand
Krk-sziget - Vela strand,  Forrás: Aleksandar Gospic

Ha alámerülnénk: Hvar és Vis

Ha búvárkodásra vágyunk, akkor Hvar és Vis szigetei ideális célpontok. Mindkét helyszín lenyűgöző tengeri élővilággal és csodálatos látvánnyal várja a búvárokat.

Hvar szigete rengeteg lehetőséget kínál a búvárkodni vágyóknak, a kristálytiszta víz alá merülve csodálatos látvány tárulhat elénk. A szigeten számos búvárközpont található, amelyek segítenek a kezdő búvároknak és búvártúrákat is szerveznek a környező sziklák és barlangok felfedezésére.

Hvar szigete
Hvar-sziget,  Forrás: Julien Duval

Vis-sziget is a búvárok kedvelt célpontja, mivel a sziget környékén található élővilág, a tengeri barlangok és a repülőgép-roncsok lenyűgöző látványt nyújtanak. Emellett Vis szigetén több búváriskola is működik, amelyek tanfolyamokat és túrákat kínálnak a kezdők számára.

A szelek szárnyán: Mljet-sziget, Hvar szigete és Cavtat

A horvát partokat nemcsak nyáron érdemes megcsodálni, az Adria kékje egy vitorlásról is lenyűgöző látványt nyújt, erre pedig a késő tavaszi és kora őszi időpontok a legalkalmasabbak, amikor a csendesebb időjárás és a kisebb forgalom lehetővé teszi a szabadabb mozgást a tengeren. Számos olyan terület található, amit érdemes egy vitorlásról felfedezni, mint például Mljet, Cavtat és Hvar.

Mljet-sziget egyedülállóan gyönyörű természeti környezetben fekszik, amit érdemes egy vitorlásról megcsodálni, de nemcsak a part menti zöld dombok nyújtanak lenyűgöző látványt, hanem a kristálytiszta tenger is. A szigeten található a Mljet Nemzeti Park, amelynek különleges élővilágát nem szabad kihagyni.

Mljet-sziget
Mljet-sziget,  Forrás: Julien Duval

Cavtat a Dubrovnik közelében található kisváros, amely gyönyörű kikötőjéről és festői partjairól ismert. A vitorlázók itt élvezhetik a nyugodt vizeket és a tengerre nyíló mesés kilátást. A környező szigetek felfedezése is izgalmas lehetőséget kínál a vitorlázók számára.

Hvar-sziget az egyik legnépszerűbb vitorlázási célpont Horvátországban, és nem véletlenül. A gyönyörű kikötőváros és a kristálytiszta víz kiváló lehetőséget kínál. A tavasz ideális időszak arra, hogy felfedezzük Hvar szigetét, amikor a turisták még kevesebben vannak, és a sziget nyugodtabb és békésebb.

A cikk a Horvát Idegenforgalmi Közösség támogatásával készült.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.