Nincs is szebb, mint amikor a karácsonyfán az unalmas egyendíszek helyett saját kezetek alkotása ragyog, ráadásul az ünnepig tartó várakozás is könnyebben telik, ha lefoglaljátok magatokat a kézműves munkával.

Az egyik legegyszerűbb, kisebb gyerekekkel is mókás díszalkotási módszer a gyöngyfűzés, hiszen vékony, könnyen hajlítható drót és néhány ragyogó gyöngy segítségével akár csillagot vagy más karácsonyi témájú díszt készíthettek - egy-egy nagyobb gyöngy ráadásul már önmagában is szép lehet. Aszalt narancskarikákból és mézeskalácsfigurákból is készülhetnek díszek, csak egy szép szalagot kell kötnöd rájuk.

Forrás: Thinkstock

Ha kifejezetten gömböket szeretnél a fán látni, arra is van megoldás: készen kaphatók hungarocell- vagy fagolyók, melyeket bármilyen szép papírral, zsinórral bevonhattok, vagy a kívánt színűre festhettek. Ha arany- vagy ezüstszínű sprayvel dolgoztok, akkor a gömbök készítése közben néhány szem diót vagy tobozt is lefújhattok, ezek is szépen ragyognak majd a fán. Ha szeretsz varrni és van otthon filc vagy más anyag, különböző formákat is kiszabhattok, majd varrás után vattával kitömhetitek őket.