Ha te magad készíted a karácsonyi dekorációt, akkor még meghittebbé, hangulatosabbá teheted a szeretet ünnepét. Ne félj nekiveselkedni ennek a fényfüzérrel díszített látványelemnek – ha nem sikerül olyan tökéletesre, mintha egy katalógusból rendelted volna, akkor se keseredj el: ettől még személyesebb, egyedi és megismételhetetlen lesz.

Első lépés: egy sablon segítségével rajzold fel a karácsonyfa alakját egy tetszőleges méretű, tiszta, csiszolt felületű falapra. Ez lehet négyszögletű, téglalap, de akár kör vagy ovális formájú is.

Forrás: Dremel

Második lépés: egy kisméretű fúróval vagy többfunkciós eszköz kb. 4 mm-es fafúrószárával vágj lyukakat a felrajzolt mintára. Ha lehet, ezek a lyukak egymástól egyforma, nagyjából 1 centiméteres távolságra helyezkedjenek el. Ezekbe illeszkednek majd a ledlámpák később.

Harmadik lépés: csiszold le a teljes felületet, illetve a falapod szélét is, hogy sima felületet és széleket kapj.

Forrás: Dremel

Negyedik lépés: a letisztult, elegáns kinézetért fesd le a tábla egyik oldalát egy kis festőhengerrel, fehér akrilfestéket használva. Egyenletesen vidd fel a festéket a felületre, majd vigyél fel még egy réteg festéket, hogy optimális lefedettséget érj el. Hagyd száradni a festéket, mielőtt hozzákezdenél az utolsó lépéshez.

Ötödik lépés: illeszd be a karácsonyi égőket a lyukakba, az égőket összekötő kábelt pedig hagyd lógva. Két csavarral szereld fel a falra újonnan készített lámpádat.

Forrás: Dremel

A saját magad készített, stílusos karácsonyi dekoráció már készen is áll arra, hogy meghitt téli estéken beragyogja az otthonodat.