Mesés dekoráció karácsonyra – pillanatok alatt elkészül

Forrás: Dremel -
karácsony advent fenyőfa fényfüzér DIY dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha te magad készíted a karácsonyi dekorációt, akkor még meghittebbé, hangulatosabbá teheted a szeretet ünnepét. Ne félj nekiveselkedni ennek a fényfüzérrel díszített látványelemnek – ha nem sikerül olyan tökéletesre, mintha egy katalógusból rendelted volna, akkor se keseredj el: ettől még személyesebb, egyedi és megismételhetetlen lesz.

Első lépés: egy sablon segítségével rajzold fel a karácsonyfa alakját egy tetszőleges méretű, tiszta, csiszolt felületű falapra. Ez lehet négyszögletű, téglalap, de akár kör vagy ovális formájú is.

Forrás: Dremel

Második lépés: egy kisméretű fúróval vagy többfunkciós eszköz kb. 4 mm-es fafúrószárával vágj lyukakat a felrajzolt mintára. Ha lehet, ezek a lyukak egymástól egyforma, nagyjából 1 centiméteres távolságra helyezkedjenek el. Ezekbe illeszkednek majd a ledlámpák később.

Harmadik lépés: csiszold le a teljes felületet, illetve a falapod szélét is, hogy sima felületet és széleket kapj.

Forrás: Dremel

Negyedik lépés: a letisztult, elegáns kinézetért fesd le a tábla egyik oldalát egy kis festőhengerrel, fehér akrilfestéket használva. Egyenletesen vidd fel a festéket a felületre, majd vigyél fel még egy réteg festéket, hogy optimális lefedettséget érj el. Hagyd száradni a festéket, mielőtt hozzákezdenél az utolsó lépéshez.

Ötödik lépés: illeszd be a karácsonyi égőket a lyukakba, az égőket összekötő kábelt pedig hagyd lógva. Két csavarral szereld fel a falra újonnan készített lámpádat.

Forrás: Dremel

A saját magad készített, stílusos karácsonyi dekoráció már készen is áll arra, hogy meghitt téli estéken beragyogja az otthonodat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.