Forralt bor, sült alma, mézeskalács és persze karácsonyi dalok. Ezek mind jellegzetes kellékei az adventi készülődésnek. Elhoztunk tíz ismert karácsonyi zenét, amivel garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz.

Christina Aguilera - Have Yourself a Merry Little Christmas

Mintha angyalok énekelnének, úgy adja elő az egyik legismertebb karácsonyi dalt Christina Aguilera. Az énekesnő tizenhét évvel ezelőtt adta ki egyetlen karácsonyi lemezét, ami a My Kind Christmas címet kapta. A lemez sokáig tanyázott a Billboard ünnepi kiadványainak listáján. Ezt az előadást meghallgatva, ez nem is csoda.

Michael Buble és Thalia - Feliz Navidad

A bolondosabb, vidámabb karácsonyi dalokat adja elő Michael Buble, és a szappanoperákból ismert Thalia. A Feliz Navidad egy 1970-es karácsonyi dal, az eredeti előadó José Feliciano volt.

 Ariana Grande - Last Christmas

A Wham! 1984-es slágerét sokan feldolgozták már, köztük Ariana Grande is, aki teljesen új stílust adott az egyik leghíresebb karácsonyi dalnak. Nektek hogy tetszik a fantasztikus hangú Ariana előadásában ez a szám?

Do They Know It's Christmas?

A dalt még 1984-ben Bob Geldof írta. Az eredeti előadók között olyan sztárok voltak, mint Phil Collins, Paul Young, David Bowie, Paul McCartney, George Michael, vagy Sting. A dalt feldolgozták 1989-ben, 2004-ben és 2014-ben is. Mi most a 30 éves, jubileumi verziót hoztuk el nektek.

Beyoncé: Silent Night

Beyoncé még a Destiny's Child bandával adott ki karácsonyi lemezt 2001-ben. Mégsem ezek az ünnepi dalai a leghíresebbek, hanem azok, amikor elfogadta egy-egy karácsonyi műsor felkérését.

 Frank Sinatra - Let it Snow

A dalt 1945 nyarán, hatalmas kánikulában rögzítették Hollywoodban. Az eredeti előadó egyébként nem Sinatra, hanem Vaughn Monroe volt, de tény, hogy a dalt legtöbben Sinatra előadásában ismerik.

Gwen Stefani - Santa Baby

2017-ben több sikeres előadó is kiadott karácsonyi albumot, köztük Gwen Stefani is. Az énekesnő ünnepi lemezén saját szerzemények és már ismert dalok is megtalálhatók. Stefani egyébként egy duettet is énekel a pasijával, aki szintén kiadott idén egy karácsonyi albumot. 

 Amy Grant - Winter Wonderland

 Lágy dallamok, karácsonyi hangulat. A Winter Wonderland című slágert még 1934-ben írták, azóta pedig közel 200 feldolgozása született.

Coldplay - Christmas Lights

Hét évvel ezelőtt jelent meg a Coldplay banda karácsonyi dala, a Christmas Lights. A brit együttes soha nem adott ki karácsonyi lemezt, csupán ezt az egy ünnepi számot lehet tőlük meghallgatni.

Mariah Carey - All I Want For Christmas

Ezzel a dallal az a helyzet, mint a Reszkessetek betörők-kel. Az emberek vagy imádják, és mindig ezt hallgatják, vagy már nem bírják elviselni. Reméljük, te is abba a csoportba tartozol, akik csutkára tekerik a hangerőt, ha meghallják.