Ha már eleged van a túlcukrozott édességekből ezt imádni fogod: narancstorta karácsonyra

Forrás: Shutterstock -
narancstorta recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olaszországban népszerű sütemény, de itthon is nagyom sokan imádják a tulajdonképpen könnyű desszertnek számító narancstortát. A sok krémes édesség mellé nagyon is van helye a karácsonyi asztalon, főleg azok fogják imádni, akik a kicsit savanykásabb ízeket kedvelik. 

Bélelj ki egy nagy tortaformát rumos tejben megmártogatott babapiskótával, és a tortaforma szélére is állíts ugyanilyen babapiskótákat. Ez adja a torta alját és széleit.

Narancstorta Forrás: Shutterstock

A krém elkészítése:

Reszeljük le két narancs héját, ezt egy deci vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le és hűtsük ki. Közben keverjünk el két csomag vaníliás pudingport fél liter tejben, tegyük hozzá a már kihűlt narancshéjfőzetet és tegyük bele két kifacsart narancs levét és ízlés szerint cukrot vagy hőstabil édesítőt - például sztíviát - 5-10 perc állás után tegyünk hozzá 2 deci habbá vert tejszínt, és az így kapott krém felé töltsük a kibélelt tortaformába. Erre tegyünk egy sornyi rumos babapiskótát, a maradék krémet pedig töltsük ennek a tetejére. A tortát naranccsal, mandarinnal, meggyel, bármilyen piros bogyós gyümölccsel díszíthetjük, ennek csak a képzelet szab határt.

Ha készen vagyunk vele, tegyük be a hűtőbe, és minimum fél nap állás után fogyasszuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.