Olaszországban népszerű sütemény, de itthon is nagyom sokan imádják a tulajdonképpen könnyű desszertnek számító narancstortát. A sok krémes édesség mellé nagyon is van helye a karácsonyi asztalon, főleg azok fogják imádni, akik a kicsit savanykásabb ízeket kedvelik. 

Bélelj ki egy nagy tortaformát rumos tejben megmártogatott babapiskótával, és a tortaforma szélére is állíts ugyanilyen babapiskótákat. Ez adja a torta alját és széleit. 

NarancstortaForrás: Shutterstock

A krém elkészítése: 

Reszeljük le két narancs héját, ezt egy deci vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le és hűtsük ki. Közben keverjünk el két csomag vaníliás pudingport fél liter tejben, tegyük hozzá a már kihűlt narancshéjfőzetet és tegyük bele két kifacsart narancs levét és ízlés szerint cukrot vagy hőstabil édesítőt - például sztíviát - 5-10 perc állás után tegyünk hozzá 2 deci habbá vert tejszínt, és az így kapott krém felé töltsük a kibélelt tortaformába. Erre tegyünk egy sornyi rumos babapiskótát, a maradék krémet pedig töltsük ennek a tetejére. A tortát naranccsal, mandarinnal, meggyel, bármilyen piros bogyós gyümölccsel díszíthetjük, ennek csak a képzelet szab határt. 

Ha készen vagyunk vele, tegyük be a hűtőbe, és minimum fél nap állás után fogyasszuk.