Ahogy nálunk a bejgli, a hókifli, a zserbó és a különféle diós-narancsos-fahéjas sütik a legnépszerűbbek karácsonykor, úgy a különböző nemzeteknek is megvan a maguk tradicionális ünnepi desszertje. Nézzük, hol, mit esznek a szeretet ünnepén! 

Olaszország

Az olaszoknál az egyébként nálunk is ismert panettone, azaz édes kenyér nélkül elképzelhetetlen a karácsony. A leginkább a mi gyümölcskenyerünkhöz hasonlít, a desszertet kandírozott gyümölcsökkel, mazsolával és magvakkal sütik össze, és azt szeletelik. 

PanettoneForrás: Shutterstock

Mexikó

Mexikóban a tres leches, vagyis a háromtejes piskótatorta zárja az ünnepi menüt. A piskótára háromféle tejet locsolnak, és még tejszínhabot is tesznek rá. 

Tres lechesForrás: Shutterstock

Anglia

Angliában nincs ünnep a jellegzetes karácsonyi puding nélkül. Általában hetekkel korábban elkészítik, és karácsonyig hűtik. Gyümölcsökkel ízesítik, de sok helyen brandy is kerül bele.

Karácsonyi pudingForrás: Shutterstock

Spanyolország
A flan, azaz a sült puding a spanyolok karácsonyi kedvence, amelyet általában karamellkrémmel fogyasztanak. Nem túl bonyolult elkészíteni, és csak  tejre, cukorra, vaníliára, tojásra és egy kis citromlére van hozzá szükség. 

FlanForrás: Shutterstock

Franciaország

A franciák hagyományos karácsonyi süteménye a fatörzs, ami tulajdonképpen egy csokikrémes piskóta, amelybe gyömölcsöket tesznek és marcipángombákkal díszítik. 

FatörzsForrás: Shutterstock