A karácsonyi ajándékok kiválasztása évről-évre a legtöbbünknek fejtörést okoz. Megtalálni szeretteink számára a lehető legtökéletesebb és legszemélyesebb ajándékot nagy kihívás. Annak érdekében, hogy a csomagolás már ne legyen probléma, mutatunk néhány igazán stílusos megoldást.

A karácsonyi ajándékok csomagolása a kreatív, kézügyességgel megáldott emberek számára nem nagy kihívás. Azoknak viszont, akik nem rendelkeznek a fent említett készségekkel, gondot jelenthet, hogyan díszítsék ki az ajándékokat. Nekik szeretnénk most kedveskedni - összegyűjtöttünk ugyanis néhány egyszerű, mégis igazán stílusos variációt.

Natúr színek

Klasszikus csomagolás:

Ahogy az elmúlt években is, úgy idén is tökéletes választás lehet a natúr csomagolópapírok használata. A klasszikus csomagolást megbolondíthatjuk egy színes szalaggal, amire üdvözlő cédulát, fenyőágat vagy akár egyéb díszeket is akaszthatunk. A natúr csomagolópapír remekül harmonizál a piros-fehér csíkos szalagokkal, de a zöld és pasztell árnyalatok is tökéletes választás lehet.

A natúr csomagolópapír tökéletes választás lehet az idén isForrás: Shutterstock/Natalia Lebedinskaia

Tipp: Ha extrán natúr csomagolásra vágysz, válassz natúr csomagolópapírt, amit köss át spárgával és tűzz bele szárított terméseket, vagy egyszerűen csak egy fenyőágat.

Zacskós csomagolás:

Ha nincs kedvünk a hajtogatással bajlódni, boltokban beszerezhető papírzacskókba is tehetjük az ajándékainkat. Ez a megoldás, bár jóval egyszerűbb, mint a klasszikus csomagolás, mégis tökéletes összképet eredményezhet. Attól függően, mekkora ajándékokat szeretnénk becsomagolni, akkora méretű zacskót válasszunk. Hajtsuk be a zacskó száját, tűzőgéppel tűzzük össze. Hatalmas masnival, vagy csipke hatású papírral díszíthetjük. Ha szeretnénk, akár személyes idézeteket is írhatunk a zacskó oldalára arany-, ezüst- vagy piros filctollal.

Tipp: a kis és közepes méretű ajándékok mutatnak a legjobban ennél a megoldásnál.

Színes megoldások

Nem csak a natúr, hanem a skandináv trendek hódítanak az idei évben. Ha valaki a színeket szereti, bátran használhatja is őket.

Az egyszínű piros, arany, fehér, ezüst, zöld színeken kívül, a csíkos, a pöttyös és a kockás papírok is igazán trendi választások 2022-ben.

Arra figyeljünk, ha színes csomagolást választunk, hogy mindenképpen a papírral harmonizáló szalagokat, díszítéseket használjunk.

Arra figyeljünk, ha színes csomagolást választunk, hogy mindenképpen a papírral harmonizáló szalagokat használjunkForrás: Shutterstock/Ground Picture

DIY dekorációk csomagoláshoz:

Nem kell drága dekortárgyakat vásárolnunk ahhoz, hogy stílusos elemekkel dobjuk fel a karácsonyi csomagolásunkat.

  • narancsot vágjunk karikákra, szárítsuk meg, majd ezzel dobjuk fel a csomagunkat.
  • fenyőágat fújjunk be hóspray-vel, és tűzzük azt a szalagok közé
  • fonalból formáljunk gombolyagot, és azzal díszítsünk
  • tobozokat ezüst és arany spray-vel fújjunk be és használjuk azokat.

Csomagolási technika

A klasszikus csomagolás nem egyszerű feladat azok számára, akik még sosem próbálták. Némi rutinnal azonban gyerekjáték lehet ez a technika. Most megmutatjuk, hogyan is néz ki egy klasszikus csomagolás elkészítése.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!