Így csomagold idén a karácsonyi ajándékokat - DIY ötletek

karácsony divat és dekor ajándékcsomag karácsonyi ajándék DIY csomagolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsonyi ajándékok kiválasztása évről-évre a legtöbbünknek fejtörést okoz. Megtalálni szeretteink számára a lehető legtökéletesebb és legszemélyesebb ajándékot nagy kihívás. Annak érdekében, hogy a csomagolás már ne legyen probléma, mutatunk néhány igazán stílusos megoldást.

A karácsonyi ajándékok csomagolása a kreatív, kézügyességgel megáldott emberek számára nem nagy kihívás. Azoknak viszont, akik nem rendelkeznek a fent említett készségekkel, gondot jelenthet, hogyan díszítsék ki az ajándékokat. Nekik szeretnénk most kedveskedni - összegyűjtöttünk ugyanis néhány egyszerű, mégis igazán stílusos variációt.

Natúr színek

Klasszikus csomagolás:

Ahogy az elmúlt években is, úgy idén is tökéletes választás lehet a natúr csomagolópapírok használata. A klasszikus csomagolást megbolondíthatjuk egy színes szalaggal, amire üdvözlő cédulát, fenyőágat vagy akár egyéb díszeket is akaszthatunk. A natúr csomagolópapír remekül harmonizál a piros-fehér csíkos szalagokkal, de a zöld és pasztell árnyalatok is tökéletes választás lehet.

A natúr csomagolópapír tökéletes választás lehet az idén is Forrás: Shutterstock/Natalia Lebedinskaia

Tipp: Ha extrán natúr csomagolásra vágysz, válassz natúr csomagolópapírt, amit köss át spárgával és tűzz bele szárított terméseket, vagy egyszerűen csak egy fenyőágat.

Zacskós csomagolás:

Ha nincs kedvünk a hajtogatással bajlódni, boltokban beszerezhető papírzacskókba is tehetjük az ajándékainkat. Ez a megoldás, bár jóval egyszerűbb, mint a klasszikus csomagolás, mégis tökéletes összképet eredményezhet. Attól függően, mekkora ajándékokat szeretnénk becsomagolni, akkora méretű zacskót válasszunk. Hajtsuk be a zacskó száját, tűzőgéppel tűzzük össze. Hatalmas masnival, vagy csipke hatású papírral díszíthetjük. Ha szeretnénk, akár személyes idézeteket is írhatunk a zacskó oldalára arany-, ezüst- vagy piros filctollal.

Tipp: a kis és közepes méretű ajándékok mutatnak a legjobban ennél a megoldásnál.

Színes megoldások

Nem csak a natúr, hanem a skandináv trendek hódítanak az idei évben. Ha valaki a színeket szereti, bátran használhatja is őket.

Az egyszínű piros, arany, fehér, ezüst, zöld színeken kívül, a csíkos, a pöttyös és a kockás papírok is igazán trendi választások 2022-ben.

Arra figyeljünk, ha színes csomagolást választunk, hogy mindenképpen a papírral harmonizáló szalagokat, díszítéseket használjunk.

Arra figyeljünk, ha színes csomagolást választunk, hogy mindenképpen a papírral harmonizáló szalagokat használjunk Forrás: Shutterstock/Ground Picture

DIY dekorációk csomagoláshoz:

Nem kell drága dekortárgyakat vásárolnunk ahhoz, hogy stílusos elemekkel dobjuk fel a karácsonyi csomagolásunkat.

  • narancsot vágjunk karikákra, szárítsuk meg, majd ezzel dobjuk fel a csomagunkat.
  • fenyőágat fújjunk be hóspray-vel, és tűzzük azt a szalagok közé
  • fonalból formáljunk gombolyagot, és azzal díszítsünk
  • tobozokat ezüst és arany spray-vel fújjunk be és használjuk azokat.

Csomagolási technika

A klasszikus csomagolás nem egyszerű feladat azok számára, akik még sosem próbálták. Némi rutinnal azonban gyerekjáték lehet ez a technika. Most megmutatjuk, hogyan is néz ki egy klasszikus csomagolás elkészítése.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.