Egyből puha mézeskalács recept – Így lesz tökéletes az ünnepi hangulat

mézeskalács recept magazin gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mézeskalács tipikus karácsonyi sütemény, de abból a fajtából, amit már az ünnepi időszakban is szívesen majszolnak a gyerekek, eszegetnek a felnőttek. Azért, hogy ne kelljen heteket várnod a sütik elkészülte után arra, hogy fogvesztés nélkül beleharaphass, hoztunk egy olyan mézeskalács-receptet, ami az elkészültét követően azonnal fogyasztható. Sütésre fel!

Egyből puha mézeskalács recept

A tésztához:

50 dkg fehér liszt
15 dkg porccukor
15 dkg margarin
1 és 1/2 dl méz
1 és 1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
2 tojás sárgája
2 tk mézeskalács fűszerkeverék

VAGY

3/4 tk fahéj
3/4 tk gyömbér
1/2 tk szegfűszeg
1/4 tk szerecsendió

Mézeskalács Forrás: Shutterstock/New Africa

Elkészítés

Keverd össze a lisztet, a sót, a cukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát egy tálban. Egy másikban pedig a margarint, a mézet, és a két tojás sárgáját. Érdemes kézzel dolgoznod. Ezután egyesítsd a két tál tartalmát, majd addig gyúrd, amíg homogén masszát kapsz. Tedd lefedve a hűtőbe 1-2 órára.

Miután kivetted a tésztát, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a tepsit pedig béleld ki zsírpapírral. A tésztát nyújtsd ki körülbelül egy ujjnyi vastagságúra, és vágd ki kedved szerint különböző formákra, majd süsd 8-10 percig.

Várd meg, míg meghűl és már kezdődhet is az ünnepi nasizás! Lezárt tárolóban hetekig is puha marad.

A díszítéshez keverj össze 25 dkg porcukrot, 1 tojásfehérjét és egy cseppnyi citromlevet, majd tedd díszítőzacskóba, és kezdődhet is a minták rajzolása.

Mézeskalács, mézes krémes és puszedli: 9 kipróbált recept karácsonyrahttps://www.mindmegette.hu/mezeskalacs-mezes-kremes-puszedli-keksz-zserbo-recept-60025/

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.