Itt találkozhatsz a Mikulással!

Forrás: Thinkstock -
karácsony ajándék Nagykarácsony Télapó programajánló Finnország Mikulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs olyan ember a földön, aki gyermekként ne írt volna levelet a Télapónak, amelyben hosszan kifejtette, hogy ő bizony nagyon jól viselkedett abban az évben, így megérdemel néhány finomságot a csizmájába. Ma már akár személyesen is elmondhatod a kívánságaidat, sőt akár meg is látogathatod őt a saját játékműhelyében. Mutatjuk, merre is érdemes indulni, ha igazán varázslatos élményre vágysz!

Joulupukki, a lappföldi Mikulás

Hivatalos otthona Finnországban, Rovaniemiben található. Ha Budapestről indulnál útnak, alig néhány órás repülőút után, busszal vagy autóval juthatsz el a leggyorsabban Mikulásfalvába. Igazi meseország ez, ahol a Télapó hivatalos játékműhelye is megtalálható. A több száz éves hagyományt a helyiek előszeretettel ápolják, és itt bizony az egész város élete e körül forog.

Nem csak karácsony közeledtével látogathatsz el ide, hiszen itt egész évben karácsony van. Jól hangzik, ugye? Mikulásfalva területén több ajándékbolt és szórakoztató komplexum is megtalálható. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt tökéletes kikapcsolódást, és egy életre szóló élményt nyújt ez a mesebeli hely. A kígyózó sorok természetesen Joulupukki háza előtt találhatók. Ide bárki bemehet, és beszélgethet vele. Ha Magyarországon szeretnél találkozni vele, van egy jó hírünk: a Mikulás minden évben december elején egy rövidebb időre ellátogat hozzánk, és kíséretével több vidéki, illetve fővárosi helyszínre is eljut.

Forrás: Thinkstock

Nagykarácsony, Mikulás-ház

A Magyar Posta 1994-ben alkotópályázatot hirdetett kisiskolásoknak, amelyben karácsonyi bélyeget kellett tervezniük. A nyertesek egyik jutalma az volt, hogy a következő évben Nagykarácsonyon táborozhatnak. Innen jött az ötlet, hogy miért ne élhetne a magyar Télapó ebben a kis közösségben. Egy évvel később meg is nyílt a Mikulás-ház, amely óriási érdeklődést keltett országszerte. És mi vár itt rád? Megnézheted a Csillagjáró Szánt, beszélhetsz személyesen a Télapóval a saját dolgozószobájában, sőt a manók egyik kedvenc helyét is szemügyre veheted. A kisebbeket játszóház és kisvonat várja. Itt található az ország Szeretetpostája, ahová minden évben több ezer levél érkezik telis-tele kívánságokkal, hogy rátegyék az adventi pecsétet.

Forrás: geolocation.ws

Így hívják a Télapót a világ több részén

1. A németeknél a Weihnachtsmann, (szó szerinti fordításban Karácsonyapó)
2. Az angoloknál Father Christmas
3. Amerikában a Szent Miklósnak megfelelő Santa Claus
4. Svédországban Jultomten hozza az ajándékokat, aki egy manó
5. Dániában Julemand, a Karácsonyember hoz ajándékot, és Grönlandon él
6. Olaszországban egy nő, La Befana ad ajándékot
7. A spanyol kisgyerekek a napkeleti bölcseket (Los, Reyes, Magos) várják
8. Portugáliában Télapó és Karácsonyapó dolgozik
9. Mexikóban, Costa Ricában és Kolumbiában a Jézuska (El Nino)
10. Brazíliában és Peruban Papa Noel, a Karácsonyapó
11. A hideg Oroszországban ilyenkor Gyed Moroz, a Fagy Apó, illetve a Fagyok Nagyapja ajándékoz, aki Babuskával és unokájával, Hóleánnyal jár
12. Lengyelországban Mikołaj látogatja meg a gyerekeket

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.