24 éves ámokfutó lőtt le 14 embert egy moziban - 3 hónapos a legfiatalabb áldozat

ámokfutás gyilkos Batman-film Batman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megölt 14 embert, és a legfrissebb hírek szerint 38 személyt megsebesített egy gázálarcot, golyóálló mellényt viselő, lőfegyveres 24 éves férfi péntek hajnalban a Colorado állambeli Denver egy mozijában, A sötét lovag: Felemelkedés című Batman-film vetítése közben - közölte a rendőrség.

Az eset a város Aurora nevű peremkerületében történt, egy bevásárlóközpontban helyi idő szerint hajnali fél egykor, fél órával a vetítés kezdete után. Tízen a helyszínen meghaltak, négy sebesült a kórházba szállítás közben vesztette életét. A rendőrség őrizetbe vette az ámokfutással gyanúsított férfit.

Forrás: 9news
Forrás: 9news

Aurora rendőrkapitánya elmondta: a fiatalember odaállt az egyik moziterem ajtajába, bedobott a terembe több palackot - amelyekből füst vagy könnygáz áradt -, és lövöldözni kezdett. Őrizetbe vétele után átvizsgálták az autóját, és egy puskát, valamint két pisztolyt találtak benne. Indítéka egyelőre nem ismert. Egy szemtanú egy helyi tévéadónak nyilatkozva azt mondta: először kis robbanásokat hallottak, és azt gondolták, azok a szomszédos teremben játszott filmben szerepelnek. Utána azonban sikítani kezdtek az emberek, és összegörnyedve menekültek a teremből.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.