Parlament turista CNN ajánlás Budapest épület Nemzeti Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A CNN ismét hazánkat és nevezetességeinket ajánlja szeretettel. Ezúttal nyolc budapesti épületet.

Ismét Magyarországot, ezen belül Budapestet "reklámozza" a CNN. A neves hírportál legutóbb a magyar konyha kulisszatitkaiba avatta be olvasóit, előtte pedig a vásárcsarnokot dicsérte. Most nyolc csodás épületet emel ki Budapesten, amely a cikk szerint a legszebb főváros egész Kelet-Európában.

Forrás: MTI/Kovács Sándor
Forrás: MTI/Kovács Sándor

Budai vár

A parlamenttel kezdi - a Duna partján fekvő országházat a világ egyik legszebb törvényhozó létesítményeként festi le. Nem marad ki a felsorolásból a Szent István Bazilika, a Magyar Állami Operaház és a Dohány utcai Zsinagóga sem. De a CNN szerint nem szabad kihagyni a Budapestre érkező turistáknak a Lánchidat, a Budai Várat, a Halászbástyát és a Nemzeti Színházat sem. Utóbbiról például azt írják, hogy az eklektikus épület egyrészt utal a város történelmi építészetére, másrészt a sok üvegfelületet modernné is teszi.

A magyar konyhát dicséri a CNNhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131122-a-cnn-hirportal-a-tradicionalis-magyar-eteleket-ajanlja.htmlA budapesti Vásárcsarnok Európa legjobb piacahttp://www.life.hu/legykepben/20130326-a-budapesti-vasarcsarnok-lett-europa-legjobb-piaca-a-cnn-travel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.