James Blunt visszatér Budapestre

Forrás: AFP/Daniel Sannum Lauten -
James Blunt koncert Papp László Budapest Sportaréna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit énekes és dalszerző októberben az Arénában lép fel.

Kylie Minogue, Michael Bublé és Hugh Laurie (alias Dr. House) után újabb világsztár landol a magyar fővárosban. James Blunt tavaly megjelent Moon Landing című lemezének turnéja október 27-én a Papp László Budapest Sportarénát is érinti - tájékoztatta a szervező Live Nation az MTI-t.

Forrás: AFP/Daniel Sannum Lauten

A most 40 éves híresség a mai brit popzenei élet egyik legtehetségesebb dalszerző-előadója. Háromévesen kezdett furulyázni, ötévesen hegedülni, hétévesen zongorázni. Első gitárját 14 évesen kapta, akkor kezdett dalokat írni. A Bristoli Egyetemen végzett tanulmányai után a katonai pályát választotta, állomásozott Kanadában, Koszovóban fél évig páncélos felderítő volt a NATO békefenntartó egységénél, ott írta No Bravery című dalát.

Első nagy slágere a You're Beautiful volt, amely 2005-ben vezette a brit kislemezlistát; a Top 10-be később a Goodbye My Lover, az 1973 és a Bonfire Heart is bekerült. Eddig négy stúdióalbumot készített. Már öt Grammy-jelölést kapott, 17 millió lemezt adott el világszerte, a You Tube-on 257 milliós nézettséggel rendelkezik. James Blunt hat évvel ezelőtt, 2008 októberében egyszer már nagy sikerű koncertet adott a Sportarénában.

Az októberi koncertig íme, egy kis kedvcsináló:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.