Pécsi Nemzeti Színház rendező halálhír meghalt Balikó Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színművész és rendező, a Pécsi Nemzeti Színház volt igazgatója tragikus hirtelenséggel hunyt el. Ötvenhat éves volt.

Ötvenhat éves korában elhunyt Balikó Tamás színész, rendező, a Pécsi Nemzeti Színház volt igazgatója – írja a Pécsi Újság. A portál vasárnap este szerzett tudomást a halálhíréről, amelyet később a család is megerősített. A halál okáról részletek egyelőre nem ismertek, de Balikó régóta küzdött szívproblámákkal. A Pécsi Újság szerint valószínűleg infarktusról lehet szó.

Az elmúlt években szabadúszó színészként, rendezőként dolgozott. Rendezéseit határozott elképzelés, biztos színészvezetés jellemezte - írja az MTI. Főbb rendezései közé tartozott Nádas: Takarítás, O,Neill: Utazás az éjszakába, Christie: A vád tanúja, Mamet: Floridai öröklakás eladó, Rossini: A sevillai borbély, Miller: Az ügynök halála, s egyebek mellett Bernstein: West Side Story című darabja.

Az egész színházi szakma gyászolja az országosan ismert rendezőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.