történet lány regény mese fiú nem Micimackó rajzfilm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eredeti neve semleges hangzású, magyar fordításban azonban inkább a lányoshoz közelít, miközben külleme fiús, leszámítva állandó ruhadarabját, a piros pólót. Egy nemrég megjelent kötet most lerántja a leplet az igazságról.

Nem kérdés többé Micimackó valódi neme. A Finding Winnie című könyv szerint mindenki kedvenc medvéje nem fiú, hanem lány, és nem Angliából, hanem Kanadából származik – írja a Bustle.

Forrás: Northfoto

Mint Lindsay Mattick kötetéből kiderült, az első világháború idején egy nőstény medvebocsot egy kanadai állatorvos, Harry Colebourn hadnagy vásárolta útban az angliai Salisbury felé, és a csatatéren szolgáló lovak ellátására képezték ki. A medve szülővárosáról, Winnipegről nevezték el Winnie-nek. Colebournt később Franciaországba rendelték ki, ezért a medvét a londoni állatkertben kellett hagynia.

Itt kezdte el őt látogatni egy bizonyos Christopher Robin nevű kisfiú, a későbbi Róbert Gida édesapjával és Micimackó kitalálójával, Alan Alexander Milnével. Christopher Robin kedvenc állatkerti mackójáról nevezte el játékmedvéjét Winnie-nek, Milne pedig ezért adta a Micimackó nevet.

Az apától hallott esti mese jobb hatással van a gyerekekre?http://www.life.hu/csalad/20151009-az-apatol-hallott-esti-mese-jobbat-tehet-a-gyereknek.htmlA mesék nyelvi készségekre gyakorolt hatásának vizsgálatakor kiderült, hogy a lányoknak különösen hasznos a férfihangtól hallott mese, ezért az apáknak is olvasniuk kellene. CsaládThinkstockVéget ért a Downton Abbey, a rajongók a karácsonyi különkiadásra készülnekhttp://www.life.hu/kult/20151110-veget-ert-a-downton-abbey-a-rajongok-a-karacsonyi-kulonkiadasra-keszulnek.htmlVéget ért a nagysikerű Downton Abbey című brit tévésorozat, amelynek rajongói most azt remélik, hogy a karácsonyi különkiadásból választ kapnak néhány nyitva hagyott kérdésre. KultOrigoSáfrány Emese bebizonyította hajlékonyságáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20151102-safrany-emese-aleska-diamond-egy-jogapozban-bizonyitotta-meg-mennyire-hajlekony.htmlEz igen! A nemrég színésznőként debütáló Emese egy nagyon látványos jógapózban mutatta meg, mennyire jó formában van. Ez Zsír!OrigoHoppá! Adele lekoptatta Beyoncét!http://www.life.hu/kult/20151110-adele-nem-akar-egyutt-enekelni-beyonceval.htmlAdele négy év kihagyás után elképesztő sikerrel tért vissza a zene világába, így nem is véletlen, hogy Beyoncé nagyon szeretett volna egy duettet énekelni vele. Adele reakciója azonban meglepte. Kult--Mesebeli királylány lett a James Bond filmek sztárjából, Naomie Harrisbőlhttp://www.life.hu/trend/20151110-naomie-harris-a-james-bond-filmek-szinesznojerol-lenyugozo-kepek-keszultek-egy-magazinba.htmlAkár egy igazi hercegnő, úgy pózol egy elegáns amerikai magazin címlaplányaként Naomi Harris.TrendOrigoÍgy még biztos nem hallottad József Attila versét!http://www.life.hu/kult/20151110-jozsef-attila-mama-cimu-verset-furcsa-forditasban-szavalta-el-dobrosi-laura.htmlIsmét divatba jött a versek világa és a szavalás, ám amit most művelt az HBO sztárja, az nagyon durva. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.