A Saul fia kapta a fődíjat a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

Los Angeles filmfesztivál Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Saul fia kapta szerdán a 15. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál fődíját, a legjobb rendezését járó elismerést Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója vehette át A szarvassá változott fiú című filmjéért.

Vidnyánszky Attila az MTI-nek telefonon nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a nyugati parti amerikai nagyvárosban megrendezett fesztivál nagyon fontos megjelenési helye a magyar filmnek, amely hozzájárul ahhoz, hogy a magyar kultúra minél ismertebb legyen külföldön. "Mi sohasem leszünk gazdasági nagyhatalom, de kultúrában igazán erősek vagyunk, büszkék vagyunk arra, hogy milyen teljesítményekre vagyunk képesek annak sok-sok területén" - mondta.

Nemes Jeles László, a Saul Fia rendezője Forrás: AFP/Bertrand Langlois

A magyar művészmozi-hálózatban decemberben műsorra kerülő, díjnyertes filmének eddigi nemzetközi fogadtatásáról elmondta, hogy az nagy sikert aratott egy szentpétervári zártkörű szakmai vetítésen, de külföldi fesztiválon most mutatták be először. Kitért arra, hogy a nyár elején elkészült filmje Juhász Ferenc A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című elbeszélő költeménye, illetve az abból készült színházi előadáson alapul, amely eredetileg 2003-ban, Törőcsik Mari és a beregszászi társulat közreműködésével jött létre. A darabot ma is játsszák a Nemzeti Színházban és több fesztiválon szerepelt szerte a világban.

"A film teljesen önálló forgatókönyv alapján készült, nem az előadás felvétele, bár benne van a színház, színházi közegben zajlik a történet nagy része. Különleges művészfilm született, úgy gondolom, a magyar művészfilmek, nagy hagyományát folytatva" - mondta a rendező, kiemelve, hogy a magyar filmkultúrából Huszárik Zoltán gyakorolta rá a legnagyobb hatást. "Ez egy különleges film, különleges filmes nyelven, a színházról szól. Úgy gondoltam, ha már színházról szól az egész, akkor a színház felé kellene elmozdítani az egész filmes nyelvet, a megszólalási módot, a színészmozgatást, az egész látványvilágot" - tette hozzá.

Itt a nap híre! Hollywoodi produkció készül az Egri csillagokból http://www.life.hu/kult/20151111-igazi-hollywoodi-film-keszul-az-egri-csillagokbol-mar-folynak-a-targyalasok.htmlGárdonyi Géza regényének megfilmesítése már évek óta mozgatja több rendező fantáziáját is. A hírek szerint ez nem álom többé, és már komoly tárgyalások is elindultak az ügyben. Kult--Hűha! Igencsak megöregedett Rupert Everetthttp://www.life.hu/kult/20151111-rupert-everett-latvanyosan-megoregedett-de-igy-is-sarmos-az-angol-szinesz.htmlSzinte alig lehet felismerni az Álljon meg a nászmenet! szexi színészét, aki évekkel ezelőtt rengeteg hölgyet hódított meg sármjával a képernyőkön. Kult--Király Viktornak szurkolnak Amerikában tartózkodó kollégáihttp://www.life.hu/kult/20151111-kiraly-viktornak-a-the-voice-kapcsan-a-jatekkeszito-musical-szereploi-drukkolnak-kamaras-ivan.htmlKirály Viktor szépen menetel az NBC Voice műsorában, amit adásonként 50 millióan látnak az Egyesült Államokban. Viktor kollegái a Játékkészítő című musicalből pedig egész közelről szurkolnak az énekesnek. Kult--Így még biztos nem hallottad József Attila versét!http://www.life.hu/kult/20151110-jozsef-attila-mama-cimu-verset-furcsa-forditasban-szavalta-el-dobrosi-laura.htmlIsmét divatba jött a versek világa és a szavalás, ám amit most művelt az HBO sztárja, az nagyon durva. Kult--Rangos díjat kapott egy újabb magyar filmhttp://www.life.hu/kult/20151110-a-szerdai-gyerek-cimu-magyar-film-rangos-dijat-kapott.htmlA Karlovy Vary-ban már több díjat bezsebelő Szerdai gyerek című film ezúttal Cottbusban is nagy sikert aratott. Kult--Nina Dobrev lesz az egyik szexin szaladgáló lány a Baywatch-filmbenhttp://www.life.hu/kult/20151110-az-uj-baywatch-filmben-nina-dobrev-ashley-benson-es-alexandra-daddario-is-szerepelni-fognak.htmlAhogy arról már korábban beszámoltunk, filmet készítenek a 90-es évek nagysikerű sorozatából. Most pedig az is kiderült, hogy milyen színésznőket válogattak ki a „tengerparton szexin szaladgálók” szerepére.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.