Így futott fel Hugh Hefner karrierje

Forrás: AFP/Stringer -
Hugh Hefner gazdagság karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyian tudjuk, hogy Hugh Hefner neve egyenlő a Playboy magazinnal. De vajon hogyan kezdődött minden, és minek köszönhető a szexmogul sikere? 

1953 decemberében adták ki az első Playboy-t, amit Hugh Hefner kölcsönökből finanszírozott, többek között a mélyen vallásos édesanyjától is kért támogatást. Az első címlaplány Marilyn Monroe volt, és több, mint 50.000 eladott példányt hozott a konyhára.

Hefner azonban nem kezdett el vadul költekezni, minden forintot visszaforgatott az üzletbe, hogy növekedni tudjon. Közben lelkesen toborozta a csapatát, és egy minőségi szerkesztőséget hozott létre.

Hefner már az első percben tudta, hogy nagyot akar alkotni Forrás: AFP/Stringer

Sorra adták ki az újabb magazinokat, majd a Playboy egyszer csak futótűzszerűen terjedni kezdett. Az '50-es évek végére már egy millió körüli eladott példányszámnál jártak. Ezzel egy időben Hefner már tévéműsorokban találta magát: ő vezette a Playboy's Penthouse és a Playboy After Dark című műsort is. Innentől kezdve már a sok megjelenés egymást támogatta, erősítette.

Hugh azonban még itt sem állt meg, hanem inkább úgy döntött, kihasználja a hírnevét, és klubokat hoz létre. Az első, chicagói Playboy Club rendkívül népszerű volt, hiszen nyuszis jelmezbe öltözött lányok foglalkoztak a vendégekkel.

Szeretett volna szexuális forradalmat indítani, és habár nem is úgy, ahogy szerette volna, de végeredményben sikerült is neki Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A hatalmas sikerre való tekintettel pedig egymás után nyíltak a klubok: New Yorkban, Tokióban, a Bahamákon és Londonban is volt. 22 helyet nyitott a '60-as '70-es években. A klubokban összesen nagyjából 25000 ezer lány dolgozott, de Hefner olyan neveket is képes volt levetkőztetni, mint Sharon Stone, Madonna vagy Cindy Crawford - írta meg a Blikk.

Hugh Hefnert Marilyn Monroe mellé temették

Hugh Hefnert egész életében körülvették az emberek, de utolsó útjára csak a családja kísérte el. Privát szertartást rendeztek, és Marilyn Monroe mellett helyezték örök nyugalomra, hiszen ő volt az, aki az első Playboy címoldalán pózolt. Olvass tovább itt...

Őfelsége moziba megy: angol királynők a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20171002-kiralynok-a-filmvasznon.htmlMár játsszák a hazai mozik a Viktória királynő és Abdul című filmet, amiben a remek angol színésznő, Judi Dench alakítja a legendás 19. századi angol uralkodónőt. Híres királynőből pedig volt több (sőt van) is az angoloknak a történelem során, és előszeretettel készítettek róluk filmeket - mi pedig összegyűjtöttük közülük a legemlékezetesebbeket. Kult--Elhunyt Tom Pettyhttp://www.life.hu/kult/20171003-elhunyt-tom-petty-a-vilag-egyik-leghiresebb-dalszerzoje.html66 éves korában szívrohamban meghalt a legendás floridai zenész, világ egyik leghíresebb dalszerzője Tom Petty. KultThinkstockÍgy szállították el Hugh Hefner holttestét az otthonából, a Playboy Mansionbőlhttp://www.life.hu/kult/20170930-igy-szallitottak-el-hugh-hefner-holttestet-az-otthonabol-a-playboy-mansionbol.htmlHugh Hefner, a Playboy alapítója, amerikai sajtómágnás szerdán hunyt el Los Angeles-i otthonában. Holttestét halála másnapján szállították el a Playboy Mansionből, családja jelenlétében. Kult--Wolf András: „Eszembe sem jutna a nejem főztjét kritizálni"http://www.life.hu/kult/20170922-wolf-andras-egyetlen-ember-foztjet-nem-kritizalja.htmlWolf András valóban a nyugalom szigete. Sem a Séfek séfében, sem az éttermeinek a konyháján nem híve a kiabálásnak, a konfliktusokat pedig egyáltalán nem kedveli. Két gyermek apukájaként szívügye a menzareform. A magyar gasztrokultúra fejlődését a termelőknél kezdené, miközben tehetetlenül áll a Z generáció munkához való hozzáállásán. Kult--Mága Jenniferen élcelődött a sztárvilág: Mága Zoltán a Facebookon reagálthttp://www.life.hu/kult/20170930-maga-jenniferen-elcelodott-a-sztarvilag-maga-zoltan-a-facebookon-reagalt-ra.htmlÖnálló koncertet ad Mága Jennifer, a rendezvény plakátai pedig az egyik zenei menedzsernek nem tetszettek és gúnyolódni kezdett a lányon. A Facebook-poszt alatt az élcelődésbe több sztár is bekapcsolódott, és belekeverték az ügybe a zenész photoshopbakiját is. Mága Zoltán a Facebookon reagált: El a kezekkel a gyermekemtől! címmel hosszú posztot tett közzé. Felháborodása érthető, az azonban kevésbé, hogy miért zavar bárkit is Jennifer sikere. Kult--Így élt Pásztor Anna az Anna and the Barbies előtthttp://www.life.hu/kult/20170926-pasztor-anna-az-anna-and-the-baries-elott-dokumentumfilm.htmlA mozikba került Pásztor Anna zenekarának, az Anna and the Barbies-nak a dokumentumfilmje, hogy aki rajong, vagy éppen még nem ismerné a zenekart, mindent megtudhasson róluk és arról az őrületről, ami a zenészeket körbeveszi a fellépések során. És hogy Anna miért gyújtogat zongorát, és milyen hangok beszélnek a fejében, valamint hol is volt Pásztor Anna, míg 2004-ben megalapította zenekarát, az interjúban elmesélte. KultFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.