Meghalt Aretha Franklin

Forrás: MTI/EPA/Jeff Kowalsky -
zene Soul Aretha Franklin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt a soul legendás királynője, Aretha Franklin. 76 éves volt. Ő volt az első nő, aki bekerült a Rock and Roll hírességek csarnokába.

Franklinnél 2010-ben diagnosztizáltak rákot, legutolsó fellépése 2017 novemberében volt, Elton Jonh AIDS-alapítványának rendezvényén.

Forrás: MTI/EPA/Jeff Kowalsky

Az énekesnő állítólag csak az utóbbi években tudott megszabadulni súlyfeleslegétől, egy időben pedig alkoholista és láncdohányos is volt.

A művész halálát súlyos hasnyálmirigyrák okozta. A családja által az AP amerikai hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint Franklin helyi idő szerint csütörtökön délelőtt 9.50-kor hunyt el detroiti otthonában.

"Az élet egyik legsötétebb pillanatában nem találjuk a megfelelő szavakat, amely leírhatná szívünk fájdalmát. Családunk matriarcháját és szikláját veszítettük el" - fogalmaztak rokonai a közleményben.

Utolsó kérése három napja az volt, hogy családja vigye haza otthonába. Ekkor egy bennfentes úgy nyilatkozott, Aretha tudja, hogy nincs esélye a hasnyálmirigyrák ellen, amivel nyolc éve küzd, szerettei körében szeretne nyugalomban meghalni.

Karrierje során több mint 20 Grammy-t nyert, legismertebb dalai a Respect és a Think.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.