Forralt bor, koncert, balett - novemberi programkörkép

koncert program balett forralt bor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te sem szeretnél otthon unatkozni a novemberi hétvégéken? Mehetnéked van, de nem tudod, milyen programot válassz? Íme, néhány remek tipp!

Budapest

Advent, indul! - XII. Budapesti Karácsonyi Vásár

Pár nap múlva ismét elkezdődik a főváros legnépszerűbb karácsonyi vására a Vörösmarty téren, november 19-től december 29-ig. Hangolódj rá az ünnepre: igényes kézműves ajándékok és díszek, forralt bor, tökipompos, kürtős kalács, adventi kalendáriumok és egy óriáskarácsonyfa várja a látogatókat. Látogass ki legalább egyszer a belváros szívébe, és hangolódj rá az ünnepre!
Bővebb infó: www.taverna.hu/hu/cityhotel/events/event.php?id=20

iStockPhoto
iStockPhoto

Kiállítás

Munkácsy Mihály festményeinek egyik legszebb darabja a Krisztus-trilógia, amelynek együttes kiállítására még sosem került sor - egészen mostanáig. Munkácsyra méltán lehetünk büszkék, hiszen festményei nemcsak hazánkban, de külföldön is hatalmas népszerűségnek örvendenek. Munkácsy azon kevés művészek közé tartozott, akiket már életükben elismertek. A Krisztus Pilátus előtt, a Golgota és az Ecce Homo festmények 2010. november 23. és 2011. április 30. között láthatók a Magyar Nemzeti Galériában.
Bővebb infó: www.mng.hu/kiallitasok/idoszaki/elozetes/munkacsy_trilogia_elozetes

Jobb velünk a világ! - jótékonysági koncert

2010. november 21-én a Papp László Sportarénában rendezik meg a Jobb velünk a világ! című jótékonysági koncertet. Az eseményen a fogyatékos emberekből álló Nemadomfel Együttes mellett fellép a Quimby, a Csík Zenekar és a Kiscsillag. Lesz civil vásár, kézműves-foglalkozás, állatsimogatás, madárröptetés, diákzenekari koncertek és még sok más izgalmas kiegészítő családi program is. Az év legnagyobb bulijának ígérkező koncert 18 órától veszi kezdetét, melyre a fellépő zenekarok több meglepetéssel is készülnek. A szervezők a rendezvény bevételét egy lakóotthon felépítésére szánják. A helyszínen az egyes szektorok bejáratánál elhelyezett adománygyűjtő ládák találhatók, ahol, aki szeretné támogatni a kezdeményezést, módja nyílik azt készpénzes adomány formájában megtenni. Nagyon fontos, hogy a helyszínen csak készpénzes adományokat tudnak elfogadni, bankkártyás fizetésre idén még nincs lehetőség.
Bővebb infó: http://www.jobbvelunkavilag.hu/hirek.php

Tesco Fittaréna

Nem kell profi sportolónak lenned ahhoz, hogy élvezd a táncos edzéseket, a pergő ritmusokat és az újabbnál újabb edzésmódszereket! Látogass el november 28-án, vasárnap a Papp László Budapest Sportarénába, ahol a hazai fitneszszakma legnevesebb edzői - többek között Czanik Balázs, Rubint Réka és Béres Alexandra - ezreket mozgatnak meg az egészség jegyében. Itt a helyed, hogy megszeresd a mozgást, és új mozgásformákat fedezz fel!
Bővebb infó: http://fittarena.hu

Caramel-koncert az Alcatrazban

Bár idén ősszel tombol az X-Faktor és a Megaláz, nem valószínű, hogy bárki elfelejtette volna az egykori tehetségkutató-győztes Molnár Ferenc Caramel nevét. A 28 éves szolnoki fiú üveggyári munkásból lett Magyarország egyik legnépszerűbb énekese - saját szerzeményeivel és bársonyos hangjával a mai napig rengeteg elismerést kap. Caramel november 20-án szombaton az Alcatrazban lép fel - ha szereted az énekest és az igényes dalokat, akkor ki ne hagyd a koncertet!
Bővebb infó: www.alcatraz.hu

www.caramelmusic.hu
www.caramelmusic.hu

Látszom! - Hajléktalan Művészek Első Országos Fesztiválja

Nagyszerű fesztivál lesz november 20-án a fővárosi Bálint Házban, ahol szemtanúja lehetsz annak, hogy az utcán élők is igen fogékonyak a zenére és a művészetekre. Itt a lehetőség, hogy végre meghalljuk és meglássuk azokat, akik mindennapjaikat az otthon melege helyett aluljárókban és az utcákon kénytelenek tölteni, és figyelemmel adózzunk előadásaiknak. Írók, költők, zenészek és festők kápráztatnak el bennünket tudásukkal, ha hajlandóak vagyunk egy kis időre megállni és körbenézni a világban.
Bővebb infó: www.latszom.com

VII. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál

A hónap utolsó hétvégéjén még belefér egy ínycsiklandozó lakoma az ünnepek előtt - erre nem is találhatnál jobb alkalmat, mint a november 27-28-ig tartó vajdahunyadvári gasztroünnep. Nem lesz hiány különleges sajtokból és valódi finom magyar borokból - közben pedig sétálgathatsz a Városligetben is. Itt a helyed!
Bővebb infó: www.ujboressajtfesztival.hu

iStockPhoto
iStockPhoto

Vidék

Pécsi Balett: A Jó és a Rossz kertjében

November 19-én este megnyitja kapuit a Pécsi Nemzeti Színház, ahol első alkalommal mutatják be A Jó és a Rossz kertjében című előadást a most 50 éves Pécsi Balett tolmácsolásában. Az előadás koreográfusa a nemzetközileg is elismert Cameron McMillan - így a darab garantáltan nagy sikerre számíthat majd.
Bővebb infó: www.pecsibalett.hu/hindex.html

Soundclash Fesztivál - Szombathely

November 19-20-ig tart a fesztivál Szombathelyen, ahol fellépnek majd többek között a Kiscsillag, a Soulwave és a Kutya vacsorája nagy sikerű hazai zenekarok. Szombathelyen mindenképp jól fogod érezni magad - látogass el két koncert között a Kámoni arborétumba, ahol az ország legnagyobb fenyő- és fásnövénygyűjteménye vár rád. Jó szórakozást!
Bővebb infó: http://omk.nyugat.hu/main.html

Moziújdonságok novemberrehttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20101111-moziujdonsagok-novemberre.htmlÉdes bűnbeesés - Az ország legjobb cukrászdáihttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-edes-bunbeeses-az-orszag-legjobb-cukraszdai.htmlBuli helyett fondüparti - 5 unaloműző tipp otthonrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-buli-helyett-fonduparti-5-unalomuzo-tipp-otthonra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.