Lazíts a teraszon! - 10 szuper hely a fővárosban

pihenés főváros szórakozás szabadidő programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akkor sem kell lemondanod a jó időről, ha épp nincs kerted vagy erkélyed, mert Budapest tele van jobbnál jobb kiülős helyekkel. Ha szeretnéd kiengedni a fáradt gőzt és közben jókat ennél, innál, mulatnál vagy csak beszélgetnél, akkor keresd fel a leghangulatosabb teraszokat a fővárosban.
Teraszok Budán

1. Vakvarjú Bisztró - Beach-hangulat

Mediterrán környezet, gondozott parkok és gyönyörű kilátás a Dunára. A Kopaszi-gáton található bisztró megújult étel- és italkínálattal várja vendégeit. A Kinizsi Pál vagy a Hölgyválasz nevű kenyérlángosokat itt kényelmes bútorokon, pompás napsütésben fogyaszthatod el, ám érdemes kipróbálnod a látványkonyha remekeit is, amelyek közül a grillezett füstölt juhgomolya a kedvencünk. Ne törődj a kalóriákkal: záróakkordként lapátolj be egy nutellás palacsintát, majd öblítsd le "Old School" limonádéval.

www.vakvarju.com
www.vakvarju.com



Mikor?
Naponta 11-től éjfélig
Hol?
IX. kerület, Kopaszi gát 2.

A Life tippje

Ha szereted a finom pálinkákat, itt a remek alkalom, hogy megkóstold őket.


2. Menta Terasz - Buli előtt

Dél-olasz atmoszféra, kellemes környezet, barátságos vendéglátás: mindez Buda egyik népszerű teraszán, ahol minden rólad szól. Az étlapon a klasszikus magyar ízek mellett a franciás jellegű ételeket is megtalálhatod, és a naponta frissülő menüválasztékból házi kosztot is kóstolhatsz. Vesd be magad az éjszakába, és szürcsölj bódító koktélokat.


www.mentaterasz.hu
www.mentaterasz.hu


Mikor?
Vasárnaptól szerdáig 11.00-02.00, csütörtöktől szombatig 11.00-től 04.00-ig
Hol?
II. kerület, Margit krt. 14.

A Life tippje

Fenséges vacsorafogás lehet a kacsamell narancsos-rózsaboros cabernet-mártással és burgonyakrokettel.

3. Ciocchiato Terasz - Édes bűnözés

Ha bűnözni szeretnél és különleges olasz sütikre vágysz, válaszd a Kőrösi sétányon található kávézó-csokizót. A teraszon élvezheted a napsütést, tesztelheted a helyben sütött pékárukon kívül a finom gofrikat, az édes-sós palacsintákat, a ciabattás szendvicseket. Ha igazán különleges ízekre vágysz, kényeztesd magad a házi almatorta fagyival vagy az óriás csokis keksszel és mandulával.

www.csokicuki.hu
www.csokicuki.hu



Mikor?
Reggel kilenctől éjfélig
Hol?
XI. kerület, Október huszonharmadika utca 8-10.

A Life tippje

Ne hagyd ki a ház specialitását, a csokifondue-t vagy a 6 féle öntettel választható tejberizst sem.


4. Tabáni Terasz - Történelmi hangulatban

Kóstolj bele a régi idők hangulatába és élvezd a naplementét a Vártól pár lépésre található teraszon. Az étterem kínálatában a magyaros ízek mellett a mediterrán konyha finomságai is megtalálhatók. A Grillteraszon egy öreg diófa árnyékban fogyaszthatod el a frissensülteket. A hely különlegessége a gazdag borválaszték, ahol az ország számos borvidékének nedűiből kóstolgathatsz.

http://tabaniterasz.hu
http://tabaniterasz.hu


Mikor?
Naponta 12-től éjfélig
Hol?
I. kerület, Apród u. 10.

A Life tippje

Kóstold meg a házi sült csokitortát és a barackos-marcipános rétest narancsos sziruppal!

5. Bambi Presszó - Vissza a 60-as évekbe

Igazi időutazásban lehet részed Buda egyik legrégebbi presszójában, ahol a tágas belső tér, a piros műbőrszékek, a kerek asztalkák, a fekete mozaikkövek és a fehér csipketerítők a hatvanas-hetvenes évek szocreál hangulatát idézik. A presszó hangulatos teraszán olyan klasszikus finomságokat kóstolhatsz a kávé mellé, mint a rumkocka, a kókuszgolyó, a dobostorta, de rendelhetsz debrecenit, virslis rántottát vagy kortyolhatsz limonádét is. Ne feledd: az esti kolompolás után azonban sajnos távoznod kell.

www.lesauce.typepad.com
www.lesauce.typepad.com



Mikor?
Hétfőtől péntekig 07.00-21.00, hétvégén 09.00-től 21.00-ig
Hol?
II. kerület, Frankel Leó út 2-4.

A Life tippje

Figyelem! Ha a Bambiban jársz, ne hagyd ki a ropogós, fehér kenyérből készült melegszendvicseket se.


Teraszok Pesten


1. Café Vian - Asztal a világra

Szolid irodalmi kávézónak indult, mára kultikus hellyé nőtte ki magát rengeteg törzsvendéggel és visszajáró turistával. A Liszt Ferenc téri kávézóban mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet napközben: fenséges reggelik, hideg-meleg előételek, friss saláták, grillezett főételek és csodás házi desszertek, amelyek közül mi Tatin mama karamellizált almatortájára szavazunk.

www.cafevian.com
www.cafevian.com



Mikor?
Naponta 09.00-től 01.00-ig
Hol?
VI. kerület, Liszt Ferenc tér 9.

A Life tippje

A Cafe Vian minden hónapban bemutat egy festőművészt, így figyelemmel kísérheted a kortárs alkotók munkásságát is.


2. Most! Bisztró - Belvárosi zsibongás

A kortárs bisztró egyike azon kevés helyeknek, ahol villásreggelivel kényeztetnek. A fiatalok körében népszerű kocsma barátságos árakkal, minibárral, színpaddal és terasszal vár, akár egy laza, újságolvasással egybekötött délutánra vagy féktelen estére szavazol egy remek burger kíséretében.

www.mostjelen.blogspot.com
www.mostjelen.blogspot.com


Mikor?
Hétfő-vasárnap 10.00-01.00, kedd-csütörtök 10.00-03.00, péntek-szombat 10.00-től 04.00-ig
Hol?
VI. kerület, Zichy Jenő utca 17.

A Life tippje

Költsd el itt a vasárnapi ebédet, és kóstold meg a Brunch menüt.




3. Stardust Café - Az aromák háza

Ha filmnézés előtt szívesen meginnál egy csésze zamatos feketét vagy jeges kávét, a Corvin mozi oldalánál lévő kávézó a te kedvenced is lehet. Közel 20 fajta kávéból és 15 féle forrócsokiból válogathatsz, amelyeket egy műanyag pohárban magaddal is vihetsz. Éhséged csillapítására melegszendvicseket, tortillákat és salátákat is kínálnak.

www.corvin.hu
www.corvin.hu



Mikor?
Naponta 11.00-től 23.30-ig
Hol?
IX. kerület, Corvin köz 1.

A Life tippje

Ha nincs kedved filmet nézni a jó időben, vigyél egy jó könyvet, ülj ki a teraszra egy sárgadinnyés limonádéval, és közben élvezd a jövés-menést.


4. Kőleves Kert - Játszótér felnőtteknek

Függőhinták, színes falak és retró székek adják a hely különleges atmoszféráját. Az ételkínálat pazar, a grillezett finomságok mellett olyan különlegességeket is kipróbálhatsz, mint a spenótos-túrós lepény, a sajtos-tejfölös tócsni, az avokádós-fetás csirke és itt adják a város egyik legfinomabb burgerét, a Kőbucit, amely kizárólag házi alapanyagok felhasználásával készül.

http://urbitalis.hu
http://urbitalis.hu


Mikor?
Naponta 12.00-től 02.00-ig
Hol?
VII. kerület, Kazinczy utca 37-39.

A Life tippje

Jövő héten nyit a Kőleves kistestvére, a Mika Tivadar Mulatókert, Neked is ott a helyed!

5. Corvintető - Lüktető klubélet a belváros szívében

A régi Centrum Corvin Áruház legfelső emeletén található underground klubban a legnépszerűbb hazai és nemzetközi előadók koncertjein bulizhatsz, de kiállításokat, színházi előadásokat is megtekinthetsz. Ha szolidabb időtöltésre vágynál, a Társalgó Koktélbárban kényelmes fotelekben lazulhatsz, a hatalmas tetőteraszon pedig kellemes italok mellett gyönyörködhetsz a budapesti éjszaka fényeiben.

www.corvinteto.hu
www.corvinteto.hu


Mikor?
A teraszon is hamarosan kinyit a bárpult, a tervek szerint kora délutántól hajnalig lesz nyitva.
Hol?
VIII. kerület, Blaha Lujza tér 1-2.

A Life tippje

A Corvintető kitűnő választás, ha születésnapi partit vagy egy szimpla baráti összejövetelt szerveznél.

Lampiontól lámparojtig - romkocsmákat teszteltünkhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101102-lampiontol-lamparojtig-romkocsmakat-teszteltunk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.