Bulizz és kóstolgass! - Novemberi programtippek

Tóth Gabi színház koncert Diana Krall Lionel Richie programajánló Muse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ősz leghidegebb havában se hagyd, hogy az eső vagy a fogcsikorgató hideg unalmassá tegye a hétvégéidet. Számtalan gasztrofesztivál, remek színdarabok és koncertek lesznek novemberben. Íme a Life.hu kedvencei, amelyeket vétek lenne kihagyni.

1. Gasztrovásárok a fővárosban

Novemberben két remek gasztrovásárt is rendeznek Budapesten - mindkettőn igazi ízorgiára számíthatsz! A Kézműves Magyar Ízek Fesztiválján 100 különböző ízű hurkát, kolbászt, szalámit kóstolhatsz. Ha kedveled a különlegességeket, kóstold meg a rozmaringgal ízesített országkolbászt, az aszalt szilvával töltött véreshurkát vagy a kacsa-, illetve libakolbászokat. Az Újbor és Sajt Fesztiválon pedig a legfinomabb újborokat és kézzel készített sajtokat vásárolhatod meg.

Kézműves Magyar Ízek Fesztiválja

Helyszín: Millenáris, B épület
Időpont: november 16-18.
Bővebb infó: http://www.kezmuvesmagyarizek.hu/

Újbor és Sajt Fesztivál

Helyszín: Vajdahunyadvár
Időpont: november 26-27.
Bővebb infó: http://ujboressajtfesztival.hu/prog.html

Thinkstock
Thinkstock


2. Murder - A gyilkos tárlat

A Murder - A gyilkos tárlat 23 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait. Minden érzékre ható speciális effektekkel és a legmodernebb technológiákkal valóban megeleveníti a gyilkosokat és történeteiket, így például a szüzek vérében fürdő Báthory Erzsébetet, Vlad Tepest, a Ku Klux Klán vérengzését, Hasfelmetsző Jacket vagy éppen Al Caponét. Az interaktív tárlatvezetés olyan hatást képes nyújtani, amilyen sosem volt még Magyarországon. Ne hagyd ki!

Helyszín: Üvegpalota, Vörösmarty tér
Időpont: november 16-tól
Bővebb infó: http://murder.hu/

3. Bohém Casting

Az előadás Puccini Bohémélet című, népszerű operájának különleges változata lesz. A történet mai magyar fiatal művészekről szól, akik első közös filmjüket akarják leforgatni Boris Vian stílusában. A főbb szerepeket Szabó P. Szilveszter mellett olyan fiatal tehetségek kapták, mint Boncsér Gergely, Bordás Barbara, Kocsis Dénes és Brasch Bence.

Helyszín: Budapesti Operettszínház
Időpont: novembertől műsoron
Bővebb infó: http://www.operettszinhaz.hu/operett.php

4. Márton-napi Borfesztivál

Ha egy különleges bor- és ételkóstolásra vágysz igazán exluzív környezetben, akkor neked szól Budapest egyik patinás szállójának az ajánlata. November közepén három napig tart a borfesztivál a Gellért Hotelben, a talpalávalót pedig zseniális hazai sztárok szolgáltatják. Fellép többek között Rúzsa Magdi, a Kesh, a Balkán Fanatik, Tóth Vera és Jamie Winchester is. Nagy buli lesz!

Helyszín: Gellért fürdő
Időpont: november 9-11.
Bővebb infó: http://www.borfesztivalgellert.hu/hu/


5. Nouvelle Vague a fővárosban

A francia zenekar ezúttal régi slágereit és egészen friss, saját szerzeményeit egyfajta musicallé gyúrta össze a francia pop-divattervező, Jean-Charles de Castelbajac segítségével. Az előadás minden eddiginél látványosabbnak ígérkezik. Ha még nem ismered a bandát, akkor ezt pótolnod kell!

Helyszín: A38 Hajó
Időpont: november 23. 20:00
Bővebb infó: http://www.a38.hu/hu/


6. Koncertek az Arénában

Novemberben számos világsztár koncertezik az Arénában. Diana Krall fülbemászó dallamait nem lehet elégszer végighallgatni. A zseniális angol banda, a Muse pedig végre "megtiszteli" hazánkat. Lepd meg a kedvesedet és magadat egy koncertjeggyel!

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: Diana Krall - november 13., Muse - november 20.
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/fooldal.html

Vidék

1. Márton-napi Pálinkafesztivál Siófokon

Ha mennyei libahúsra és különleges magyar pálinkákra vágysz, utazz el Siófokra november közepén. Ha inkább a sörre voksolsz, akkor is itt a helyed - a kiállítók tizenkét különleges sörrel várják az üres hassal érkezőket. A talpalávalót Hevesi Tamás, Gergely Róbert, Frech' Zoltán, Détár Enikő, a Dupla Kávé, a Pál Utcai Fiúk, a Napoleon Boulevar, a 3+2 együttes és a Magashegyi Underground húzza.

Helyszín: Siófok, Vásárcsarnok előtti tér
Időpont: november 9-11.
Bővebb infó: http://www.programturizmus.hu/tdestination-siofok-marton-nap-palinka-fesztival.html

2. Márton-napi libalakoma

Márton-nap tájékán Hajdúszoboszlón sem lesz hiány finomságokban. Jártál már egy igazi, hangulatos, Márton-napi "libabuliban"? A kóstolók mellett persze számtalan program vár az érkezőkre, a fellépők között pedig ott lesz Tóth Gabi és egy igazi retróbuli is várható.

Helyszín: Hajdúszoboszló
Időpont: november 9-11.
Bővebb infó: http://hajduszoboszlo.hu/marton-napi-libalakoma


3. I. Szegedi Mangalica Fesztivál

Szeged először szervezi a minden városban nagyon sikeres Mangalicafesztivált, melyet a minőségi magyar termékek, a személyesen jelenlévő mangalicatenyésztők és őstermelők, a kiváló magyar italok és az egyedi magyar kézműves termékek fémjeleznek.

Helyszín: Szeged, Széchenyi-tér
Időpont: november 9-11.
Bővebb infó: http://mangalicafesztival.hu/

4. VIII. Debreceni Folkmásfélnap

A Hétmérföldes Kulturális Egyesület immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Debreceni Folkmásfélnapot, mely a "2012 - A magyar táncház éve Hajdú-Biharban" elnevezésű programsorozat zárása lesz. Főképp autentikus népzene és feldolgozások hallhatók a másfél nap alatt, a fellépők között pedig ott lesz a Buda Folk Band, a Kunos Tamás (Csík Zenekar) és barátai elnevezésű formáció, a Bürkös Zenekar és vendégei, a Tükrös Zenekar, illetve a Bakator zenekar.

Helyszín: A Debreceni Hajdú Táncegyüttes székháza, Debrecen, Hatvan utca 32.
Időpont: november 2-3.
Bővebb infó: http://www.facebook.com/Hetmerfoldes

3 őszi gasztrokaland ínyenceknekhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20121030-szorakozas-utazas-program-erzeki-kalandozas-a-gasztronomia-birodalmaban-3.htmlTerápia: esténként Mácsai rendelhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121029-televizio-szorakozas-terapia-estenkent-macsai-rendel.html6 híresség, aki 100 évig élthttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121025-eggerth-marta-gloria-stuart-irving-berlin-editta-sherman-norrie-woodhall.html10 latin-amerikai film, amit látnod kell (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121024-mozi-film-szorakozas-10-latinamerikai-alkotas-amit-neked-is-latnod.htmlAmikor az alkohol megváltoztatja az életed - jó iránybahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121017-szesztolvajok-amikor-az-alkohol-megvaltoztatja-az-eleted-jo.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.