Huszonegy évvel halála után úgy tűnik, megoldódott Freddie Mercury nyughelyének rejtélye: a nyugat-londoni Kensal Green temetőjében a közelmúltban emléktáblát emeltek a Queen együttes 1991-ben, 45 éves korában AIDS-betegségben meghalt énekesének.

A "Bulsara emlékére" feliratú táblán egy francia szöveg is olvasható: "Minden szeretetemmel mindig közel leszek hozzád", és egy M betű jegyzi a táblaállító kilétét - adta hírül a Daily Mirror című brit napilap honlapján.

Northfoto

Farrokh Bulsara volt Freddie Mercury valódi neve, utóbbit akkor vette fel, miután 1971-ben a Queen együttes megalakult. Az "M" pedig nem más, mint Mercury egykori szerelme és élettársa, Mary Austin, aki az énekes halála után örökölte annak 10 millió font értékű Garden Lodge-i otthonát.

 

 


Freddie hamvainak hollétét eddig senki sem ismerte. Feltételezték, hogy a hamvasztás után Mary Austin kapta meg az urnát, de ő erről soha nem nyilatkozott. Szóvivője most sem volt hajlandó kommentálni a brit lap hírét. A Kensal Green-i temető honlapja szerint azonban emléktáblát csak az kaphat a temetőben, akinek hamvait szétszórták a szóróparcellában.

 


Egy Queen-rajongó elmondta: az köztudott volt mindenki számára, hogy Freddyt 1991-ben elhamvasztották a Kensal Green-i temetőben, de teljes talány volt az, hogy hol helyezték örök nyugalomra. "Egyes életrajzírók szerint a hamvakat még csak el sem vitték Kensal Greenből a hamvasztás után több mint egy évig. Az emléktábla felfedezése valóban izgalmas, és nagy áttörést jelenthet" - fejtegette. A biszexuális Mercury Maryt feleségének nevezte, és a nő örökölte a sztár által hátrahagyott lemezek szerzői jogait is. A Queen világszerte mintegy 300 millió lemezt adott el.

Forrás: MTI

 

Mádai Vivien lefolyik a képernyőről - Videóhttp://www.life.hu/legykepben/20130225-madai-vivien-az-rtl-klub-musorvezetoje-durva-kritikat-kapott-elhizasaval.html Letartóztatták MC Hammer rapperthttp://www.life.hu/legykepben/20130225-letartoztattak-mc-hammer-rappert-es-a-kaliforniai-santa-rita-borton.html Folyt a vér egy budapesti iskola mosdójában - Sokkoló videó (18+)http://www.life.hu/legykepben/20130222-tiltott-anatomiai-ora-egy-budapesti-iskolaban-ami-kiverte-a-biztositekot.html Kislánya tartotta a lelket Dopeman-benhttp://www.life.hu/legykepben/20130225-dopeman-magyar-rapper-a-nagy-duett-szinpadan-kislanya-tekintetebe-kapaszkodott.html Íme a 9 és a 86 éves Oscar-jelölt a vörös szőnyegenhttp://www.life.hu/szorakozz/20130225-oscar-voros-szonyeg-minden-idok-legfiatalabb-es-legidosebb-jeloltje-quvenzhane.html Jennifer Lawrence elesett, mielőtt átvette az Oscarthttp://www.life.hu/szorakozz/20130225-jennifer-lawrence-terdre-esett-a-lepcson-az-oscardijatadon.html Az Alkonyat befejező része kapta a legtöbb citromdíjathttp://www.life.hu/szorakozz/20130224-az-alkonyatsaga-befejezo-epizodja-soporte-be-a-legtobb-citromdijat-az.html Éhbérért dolgoztat családokat Katalin hercegnő szüleinek a cégehttp://www.life.hu/legykepben/20130224-ehberert-dolgoztat-mexikoi-csaladokat-katalin-hercegno-szuleinek-rendezvenyszervezo-cege.html Molnár Anikó segít az énekesnek nővé válnihttp://www.life.hu/legykepben/20130222-molnar-aniko-vv-aniko-a-valo-vilag-sztarja-szecsodi-kari.html