A címlaplány - Amikor a vetkőzés sem segít

modell a nap cikke címlap reality show Havas Henrik Holdampf Linda Nánási Pál A címlaplány Horváth Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz lánnyal elhitették, hogy ha elég törtetők, övék a tuti. Megnéztük A címlaplány első két adását. Nagyon élveztük, és emiatt egy kicsit szégyelljük magunkat.

Hogy miért nézünk valóságshow-t, ezernyi tanulmány, szakdolgozat és gúnyos cikk boncolgatta már, de alapvetően még azok is megértik valahol, akiknek semmit nem mond a Renato név és még titokban sem nézték meg éjjel a neten a ValóVilág szexjeleneteiből komponált bestof-videókat. Szeretünk kukkolni, imádjuk utálni és utáljuk imádni a szereplőket. Egy-egy epizód után, a reklámszünetben pedig örömmel nyugtázzuk, hogy na, ezeknél azért mennyivel okosabbak vagyunk, ugye, kicsim? Várjál, el ne kapcsolj, ez a Michael Dudikoff-os film még jó is lehet!

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Azt viszont kevesen értik, hogy miért jelentkezik bárki ilyen műsorba. Kinek éri meg, hogy zuhanyzás közben is kamerák pásztázzák, hogy az összes elfuserált be- és elszólását, böfögését és ásítását egy előre kitalált sztori mentén vágják össze? Na jó, azt el lehet képzelni, hogy van, aki úgy gondolja, tízmillió forintot vagy egy házat még ez is megér. A Viasat legújabb realityje, A címlaplány azonban még ilyesmiket sem ígér. A gátlástalanul profi Éden Hotel szellemiségére és a Topmodell leszek témájára felhúzott műsor tétje potom hárommillió forint, illetve az a kétes dicsőség, hogy a nyertest egy évig foglalkoztatja egy másodvonalbeli celebhetilap - aki szerint ez a sztárság, az meg is érdemli. Nézzük hát, kikről van szó!

http://www.youtube.com/v/_BYYj5_YQlk?version=3&hl=en_US&rel=0">

Az orbitális plázareklámmal egybekötött bevonulás máris sokat elmond, a szerkesztők ügyeltek arra, hogy egyik lány se térjen el túlzottan a kívánatos nagyszemű-pálcikalábú ideáltól, továbbá egyik se legyen túlzottan okos. Jól is néznénk ki, ha egyéni gondolatok, urambocsá' (ön)kritikus attitűd bomlasztaná a címlapért vívott szent háborút. A szegény ember Rihannája, a szegény ember Beyoncéje és a szegény ember Mihalik Enikője mellett van itt Miss Hungary és az ő húga, továbbá egy hangsúlyozottan vidéki és még hangsúlyozottabban hátrányos helyzetű kislány, aki azzal kezdi, hogy nála bizony a nyomorból való kitörés a tét, és különben is, tegye fel a kezét, aki egyedül nevel egy tizenöt éves öccsöt. Senki sem tette fel. Akad még egy őszintén cuki orosz teremtés is, Aljuna, a magyart ugyan töri, de valamilyen bizarr kattanásnak hála politikusi pályára - egyenesen képviselőnek - készül. Mi drukkolunk, az ő szájából valószínűleg még a rezsicsökkentés is szexin hangzik. Ki tudja, a keleti nyitásnak hála talán sikerül is neki, ha igen, biztosan az ő nevéhez fűződik majd a magyar politikatörténet legviccesebb parlamenti eskütétele.

Mire mind a tízen összegyűlnek, már világos, hogy a legkeményebb arc - a főszereplő, ha úgy tetszik - a saját magabiztosságára kétségbeesetten rájátszó, félkopasz, "kívül-belül egzotikus" Szandra, aki rendkívüli alázattal rögtön a tápláléklánc csúcsára helyezi magát. Nem sok magához méltó ellenfelet lát, akiben mégis konkurenciára lel, azt sejthetően válogatott módszerekkel intézi majd el. Az első éjszakán alig alszik, hiányzik neki a szex, Nánási Pál lencséje előtt pedig már vetkőzne, ezzel egyébként nincs egyedül. "Laura, te már soha nem leszel címlaplány" - búcsúzik Horváth Éva az első kiesőtől. Talán nem is baj, hogy a zsűri megmentette őt saját magától, kemény szakma ez (mármint a címlaplányság, értitek), ezt Nánási is hangsúlyozza. Pedig megtett mindent, szegény, nem győzött vetkőzni a fotózáson, mi ez, ha nem szexiség, merészség, elszántság és érdekesség? Ez ugyanis az igazi címlaplány négy ismérve, ha valaki nem tudta volna.

A második rész sokkal viccesebbnek és érdekesebbnek ígérkezik az elején, a fotózás után most a televíziózás világában véreztetik ki rituálisan a maradék kilenc lányt, nem is akárhogyan. Müller Attila minőségellenőrként szembetalálja magát a lányok közt az excsajával, Az orosz Aljonka zseniálisan oldja meg a betelefonálós-pénznyerős műsor vezetését, Miss Hungary Maya félanalfabétaként küzd a hírolvasással (nyugi, csak bestresszelt), a többiek is csak egy árnyalattal jobbak, úgy tűnik, ez is kemény szakma. A készítők tényleg nem bíztak semmit a véletlenre, a gazellacsordára mindezek után ráeresztik Havas Henriket, aki kíméletlen vallatótisztként vegyíti az újságírói rutint a pszichológiai terrorral. Aljuna megint elképesztő, szerencséjére lövése nincs, ki az a Havas Henrik, a Tanár Úr módszereire pedig még akkor is immunis marad, amikor megtudja. Szandra férfias kézfogással próbálkozik, hiába: Havas először lezöldségesezi, majd a melleit fixírozza - nem tudjuk hibáztatni.

http://www.youtube.com/v/1FIsAZUZANk?version=3&hl=en_US&rel=0

A kifutón játszódó verseny alatt a zsűrié a főszerep, Havas szájából elhangzik a girnyó szó, Hujber Ferenc szerint végig neki játszottak, Holdampf Linda stylist hiányolta a törekvést, hogy őt is elcsábítsák. A kihívó ruhában vonuló Amina folyamatosan az ajkait rakosgatta, ezzel sajnos egyikük sem tudott mit kezdeni, pedig Havastól vártunk volna egy különösen kreatív beszólást. A legjobbnak Aljuna találtatott, méltán, Szandra éppen hogy marad egy Tom Cruise ihlette védőbeszéd után, úgyhogy a kavarásfaktor megmentve.

Mit is gondoljunk A címlaplányról két adás után? Két dolog biztos: hogy igazi trashműsorral van dolgunk (tíz lánnyal elhitették, hogy ha elég törtetők, egy kétes nyereménynek hála van esélyük a tutira), és hogy nézni fogjuk. Nem is tudjuk, miért. Azt hiszem, erre mondják, hogy bűnös élvezet.

Tévérománcok, amiket imádtunkhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130416-szerelem-parkapcsolat-szorakozas-tvromancok-amik-a-nezok-szivet-is.htmlFajok közti erotika a filmvásznon (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130412-szorakozas-mozi-film-fajok-kozti-erotika-a-filmvasznon.htmlTuti gasztrotippek emberhússal (18+)http://www.life.hu/szorakozz/20130412-hannibalkritika-a-baranyok-hallgatnak-cimu-film-elozmenyei-18.htmlPetting és New Yorkhttp://www.life.hu/szorakozz/20130215-carrie-naploja-kritika-a-szex-es-new-york-kezdeteirol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.