200 embernek kellett elhagynia az otthonát a Komárom-Esztergom megyei Csolnokon. Egy ház falában ugyanis egy lövedékre bukkantak - írja az origo. Csak ma három hasonló eset történt.

Gránátot talált egy férfi Csolnokon, saját háza falában. A tulajdonos épp a falat véste, amikor meglátta a szerkezet végét. Azonnal riasztotta a tűzszerészeket.

Forrás: fmh.hu/Koppán Viktor Dávid
Illusztráció

Valószínű, hogy egy 120 milliméteres aknavető gránát stabilizátorát találták meg. A hatóságok 100 méteres sugarú körben lezárták és kiürítették a környéket. A Life.hu a szomszéd ház tulajdonosától megtudta, hogy a lövedék nagyon furcsa pozícióban volt, gyakorlatilag függőlegesen beleállt a falba. A lakó elmondása szerint körülbelül 40-50 centiméter hosszú lehetett.

Sok dolguk volt ma a tűzszerészeknek. A csolnoki eseten kívül Csongrád megyében, Szentesen a József Attila utcában egy játszótér szélén földmunkák során került elő egy tüzérségi lövedék, valamint a Pest megyei Albertirsán egy állampolgár talált egy feltételezett robbanótestet, amiről utóbb kiderült, hogy repeszgránát.

 

Nem tudja túltenni magát apja halálán a színésznőhttp://www.life.hu/szorakozz/20130508-zoe-saldana-szineszno-nem-tudja-tultenni-magat-apja-halalan.html Meghalt a mozi titánjahttp://www.life.hu/szorakozz/20130510-86-eves-koraban-meghalt-bryan-forbes-brit-filmrendezo.html Hajtóvadászat a fegyveres rablók utánhttp://www.life.hu/szorakozz/20130510-fokozott-rendori-ellenorzes-van-az-orszagban-a-balatonlellei-fegyveres-rablas.html Erről árulkodik a profilod a közösségi oldalonhttp://www.life.hu/szorakozz/20130509-lifenight-errol-arulkodik-a-facebookprofilod-a-kutatasok-szerint.html Elhunyt a világhírű divattervezőhttp://www.life.hu/szorakozz/20130509-ottavio-missoni-vilaghiru-olasz-divattervezo-92-eves-koraban-meghalt.html