párkapcsolat szex szexualitás szórakozás szabadidő múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan gondolnak unalmas helyszínként a múzeumokra, ahol legfeljebb a múlt poros relikviáit lehet megszemlélni, a valódi, lüktető élettől azonban távol vannak. Hogy mekkorát tévednek, azt jól szemlélteti az a kutatás, amely bebizonyította, hogy a múzeumokban többen bonyolódnak erotikus kalandba, mint az éjszakai szórakozóhelyeken. A buja aktok és tökéletes testű szobrok sok ember fantáziáját megmozgatják, és szép számmal vannak olyanok, akik nem tudják türtőztetni magukat. Mivel Rubens dús idomú aktjai különösen kockázatosak ilyen szempontból, a jelenséget Rubens-szindrómának nevezték el.  

Minden ötödik látogató szexel!

"Gyakran látok heves, szenvedélyes gesztusokat ezekben a termekben; sőt ennél jóval többet is... De ez egyáltalán nem lep meg. Csak gondoljunk a Haldokló gall hihetetlen erotikájára. Könnyű megérteni, miért nem képesek az emberek közömbösek maradni" - számolt be tapasztalatairól a római Capitoliumi Múzeum egyik teremőre. Valószínűleg ezek a múzeumi legendák késztették a Római Pszichológiai Intézet munkatársait arra, hogy a dolog végére járjanak. Izgalmas kutatást végeztek az ezredfordulón, melynek során kétezer múzeumlátogatót faggattak arról, hogy szexelt-e már múzeumban. Az eredmény a sokat látott pszichológusokat is meglepte, ugyanis a megkérdezettek 20 százaléka igennel felelt. Ezzel a múzeum a szextettek harmadik legnépszerűbb helyszínévé lépett elő, ugyanis csak a vonat (22 százalék) és a strand (43 százalék) előzi meg, az éjszakai szórakozóhelyek pedig csak a nyomában kullognak a maguk 18 százalékával.

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Rubens - A három grácia (részlet)

A műélvezet kellemes mellékhatása

Az első nekifutásra meglepő eredmények másodikra már nem is olyan meglepőek. A műélvezethez ugyanis nélkülözhetetlen egy kivételesen nyitott, érzékeny lelkiállapot, hiszen csak így lehet befogadni az alkotást. Egy igazán jó, páratlanul erős tárgy intenzív hatást gyakorol arra, aki készen áll rá. Olyan találkozás ez, amely a lelkünk mélyéig hatol, és akár az életünket is képes megváltoztatni. Ha így nézzük, az a legkevesebb, hogy egy érzéki festmény vagy szobor olyan mértékben felkorbácsolja a vágyainkat, hogy akár ott helyben a tettek mezejére lépünk. A Rubens-szindróma tehát egy spontán és természetes reakció, amit a művészi szépség vált ki a múzeumlátogatókból - úgy is fogalmazhatnánk, hogy a műélvezet kellemes mellékhatása.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Aktban nagy

Persze, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen múzeumról van szó, ugyanis az erotika faktor tekintetében komoly különbségek lehetnek. Ennek érdekében összeállították a legizgatóbb műintézmények listáját, melynek során több szempontot is mérlegeltek. A legfontosabb természetesen a kiállított alkotások jellege, de az is lényeges, hogy ne legyen túlzsúfolt, turistáktól hemzsegő hely, ahol tülekedni kell, hogy néhány pillantást vethessünk egy-egy híres festményre vagy szoborra. Ezek alapján az első helyen a genovai Palazzo Doria áll, utána következik a milánói Pinacoteca de Brera, a harmadik pedig a torinói Modern Művészeti Galéria lett. A legerotikusabb város ilyen szempontból nem meglepő módon Róma, ugyanis három múzeuma is szerepel a legbujább intézmények tizes listáján: a Galleria Borghese, a Vittoriano Múzeum és a Capitoliumi Múzeum.

A Life.hu megkérdezte a budapesti Ludwig Múzeumot és a Szépművészeti Múzeumot , hogy volt-e arra példa, hogy szerelmi légyottra került sor az épület falai között. Az illetékesektől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy szexuális aktust még nem tapasztaltak a kiállításaikon. Azt tanácsoljuk, a bujálkodással várjatok addig, amíg hazaértek, ha nem szeretnétek a pásztázó biztonsági kamerák előtt egymásnak esni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és Most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és Most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.