Romantikázz a pasiddal egy levendulamezőn, hűsölj a medencében vagy tölts egy izgalmas éjszakát olaszrizlinget kóstolgatva - szombaton akár Tihanyt, valamelyik csábító strandot vagy Csopakot választod úti célul, nem fogsz csalódni. A Life.hu elárulja, miért.

1. Lazíts levendulamezőn  - IX. Tihanyi Levendula Fesztivál

Ha szereted a Balatont, de a strandoláson túl egy kicsit tartalmasabb programra vágysz, akkor ezen a szombaton irány Tihany, ahol immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Levendula Fesztivált. A három napos rendezvényen lesz kézműves kirakodóvásár, solymászbemutató, kirándulást tehetsz az Öreglevendulásba, és többek között azt is megnézheted, hogyan készül a levendulalekvár.

Mikor?
2013. június 21-23.
Hol?
Tihany
Bővebb infó:http://www.tihany.hu/index.php/hu/

Forrás: MTI/Nagy Lajos


2. Hűsölj a kánikulában

A hőségben nincs jobb ötletünk, mint azt mondani, hogy fogd a strandtáskát, a naptejet, egy jó könyvet, a barátnődet vagy a pasidat, és meg se állj az első strandig - pl. a Dagály, a Pünkösdfürdői és a Paskál strand vagy a Római strandfürdő -, ami a legközelebb van hozzád. A hétvégén, az előrejelzések szerint, azokon a fővárosi helyszíneken is tudsz majd fürdeni, amelyek az árvíz miatt ideiglenesen zárva voltak, mint pl. a Palatinus.

Forrás: www.palatinusstrand.hu


3. Éjszakai borkóstolás - Olaszrizling Éjszakája

Ha olaszrizling, akkor Csopak, egészen pontosan az Olaszrizling Éjszakája nevű rendezvény, amelynek a nevéből is jól látszik: az éjszakai programon a finom nedű lesz a középpontban. A strandon zenével kezdődik majd a nyári napforduló ünnepe, sötétedés után pedig a hegyoldal pincéinél jelzőtüzek gyúlnak, hogy a vendégeket éjszakai borkóstolásra csábítsák.

Mikor?
2013. június 22.
Hol?
Csopak
Bővebb infó: www.balatonriviera.hu

Forrás: Thinkstock

Buli sörrel és lecsóval - júniusi programtippekhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130604-szorakozas-program-szabadido-bulizz-sorrel-es-eperrel-juniusi.html Csajos programok nyárra - szingliknekhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130607-szorakozas-szabadido-fesztival-a-legjobb-csajos-programok-a-nyarra.html Európa Kassára figyelhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130322-szorakozas-kultura-utazas-2013ban-marseille-mellett-kassa-viseli-az.html