dedikálás vidéki út Szent Johanna gimi aláírás Leiner Laura
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véget ért Leiner Laura, a Szent Johanna Gimi kötetek írónőjének vidéki dedikáló körútja.

Minden várakozást felülmúlt a dedikáló körút sikere. Kígyózó, végeláthatatlan sorokban, türelmesen várakoztak Laura olvasói az aláírásra, egy kézfogásra, a közös fotóra. A bátrabbak egy szeretettel teli ölelésre. Volt, aki a sorozat egy könyvével érkezett, más kis füzettel, vagy az új könyvet harangozó szórólappal a "kincset érő" aláírásért. Volt, aki nem csak a dedikálás miatt állt sorba órákig, hanem azért is, hogy apró, sokszor saját kezűleg készített ajándékát átadhassa az írónőnek. Egy-egy rajzzal, gyöngyből fűzött karkötővel, az SZJG-ét idéző naplókkal, fotókkal fejezték ki az olvasók szeretetüket és ragaszkodásukat.

Forrás: Facebook/Szent Johanna Gimi
Forrás: Facebook/Szent Johanna Gimi

A körút 14 helyszínt érintett: Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Kaposvár, Székesfehérvár, Szeged, Dunaújváros, Békéscsaba, Kecskemét, valamint Szolnok is helyt adott a dedikálásoknak. A helyszíneket könyvtárak, iskolák és egy étterem biztosították.

Az írónőnek ez volt az első vidéki dedikáló körútja, és külön öröm, hogy rengeteg olyan olvasó is meg tudott jelenni az eseményen, akik a budapesti dedikálásokra nem jutottak el. A szerző minden helyszínre írói honorárium nélkül látogatott el, a körút egyetlen célja az volt, hogy találkozhasson az SZJG olvasókkal. A dedikálások meghívásos alapon történtek, emiatt sajnos számos város kimaradt, de a következő alkalommal remélhetőleg sor kerülhet azokra is.

A dedikáló körút Budapesten a Pecsa Music Gardenben zárul július 10.-én, a legközelebbi alkalom pedig augusztus végén, a Bábel című új könyv megjelenésekor lesz, szintén Budapesten, a Petőfi Csarnokban.
A dedikáló körút során a szerző a sajtó teljes kizárását kérte a szervezőktől és ennek egyedüli oka az volt, hogy ez alkalom kizárólag az olvasókról, a velük való találkozásról szólt. A hivatalos oldalakon azonban az érdeklődők számos érdekes információt találhatnak a dedikáló körútról is.

Részlet Laura bejegyzéséből:
"..óriási köszönet az OLVASÓIMNAK, hogy (hőségben, hidegben, melegben, sorban, esőben, ballagás után (és alatt), érettségi közben, ilyen sokan, ilyen türelemmel és lelkesedéssel eljöttek. Jó volt veletek találkozni. Igazán. Nagyon."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az SzJGer.hu oldalt!


Az SzJGer.hu-n kiválaszthatod az ofődet, megismerheted az új "osztálytársaidat", ellenőrizheted a házidat az oldalt segítő (valódi) tanárokkal, részt vehetsz a nyereményjátékokban, szaktanácsadóinkat bármilyen témában megkérdezheted és csatlakozhatsz kedvenc kludbjaidhoz is.


IRÁNY AZ SZJGER.HU OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.