Számos forgalomkorlátozásra lehet számítani délután a fővárosban a Budapest Pride felvonulás miatt. Már koradélután elkezdett gyűlni a tömeg a belvárosban.

Elindult a 18. Budapest Pride leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer fesztivál keretében szervezett felvonulás szombaton 4 óra után, a Hősök teréről. A menet indulása előtt beborult az ég, mennydörgött és rövid zápor is támadt. Az Andrássy út elején kijelölt gyülekezési terület mintegy kétharmadát töltötték meg a résztvevők, akiknek szivárványszínű zászlókat osztogattak. A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint minden eddiginél többen, mintegy 8 ezren vesznek részt a menetben.

Forrás: Facebook/BudapestPride

A menetet öt, szivárványszín lufikkal díszített kamion vezeti. A felvonulás résztvevői a tervek szerint a Hősök terétől, az Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca, Honvéd utca, Markó utca útvonalon haladnak végig az Olimpiai parkig. Az Olimpiai parkban pikniket tartanak és ott beszélnek majd a meghívott szónokok.
A rendezvény idejére lezárták az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát is. A lezárások a közúti és a közösségi közlekedést, valamint a gyalogosforgalmat is érintik. A felvonulás útvonalát mobilkordonokkal lezárta a rendőrség.

Forrás: Facebook/BudapestPride

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói több politikust is láttak a rendezvényen. A tömegben vonul például Simon Gábor, az MSZP alelnöke; Török Zsolt, az MSZP szóvivője; Józsa István MSZP-s képviselő; Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt (SZEMA) alapítója; Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke; Somfai Ágnes, a PM fővárosi politikusa. A Demokratikus Koalíció (DK) sajtósa, az MTI-nek azt mondta: a rendezvényen Bauer Tamás, Niedermüller Péter és Molnár Csaba alelnökök képviselik a pártot.

Forrás: MTI

 

34 évvel fiatalabb férfit szeretett az isteni Lollohttp://www.life.hu/life/galeria/20130704-fotokon-akkor-es-most-gina-lollobrigida-szineszno-az-otvenes-evek.html Adj egy csókot! - Így szeretnek a sztárokhttp://www.life.hu/life/galeria/20130705-a-csok-vilagnapja-julius-6an-van-fotokon-mutatjuk-hogyan-csokoloznak.html Négyezer fontért kelt el Mick Jagger hajfürtjehttp://www.life.hu/legykepben/20130706-negyezer-fontert-kelt-el-mick-jagger-a-rolling-stones-enekesenek.html Beismerte homoszexualitását a Megasztár énekesehttp://www.life.hu/szeress/20120829-megasztar-1-mujahid-zoli-enekes-bevallotta-hogy-meleg.html India megvásárolta a Gandhi állítólagos homoszexuális viszonyáról szóló levelekethttp://www.life.hu/szeress/szex/20120709-india-megvasarolta-a-gandhi-allitolagos-homoszexualis-viszonyarol-szolo-leveleket.html George Clooney végre tisztázta a homoszexualitásával kapcsolatos pletykákathttp://www.life.hu/legykepben/20120302-george-clooney-vegre-tisztazta-a-homoszexualitasaval-kapcsolatos-pletykakat.html Anya, anya és a gyerek - Homoszexuális párok gyermekvállalásahttp://www.life.hu/anyaskodj/20120124-anya-anya-es-a-gyerek-homoszexualis-parok-gyermekvallalasa.html Ismerd fel, ha homoszexuális a pasid!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20111007-szex-szerelem-parkapcsolat-ismerd-fel-ha-homoszexualis-a-pasid.html A harmadik nem - Homoszexualitás régen és mosthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110708-a-homoszexualitas-tortenete.html Carrie Fisher: "John Travolta homoszexuális!"http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101212-john-travolta-megis-a-fiukat-szereti.html