magyar film színház színész pasi nőnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nőnap alkalmából 7 helyes magyar színésszel kedveskedik nektek a Life.hu - osszátok be őket szombattól jövő péntekig!

SZOMBAT:
Tasnádi Bence (Couch Surf)

Forrás: http://katonajozsefszinhaz.hu

Március 6-án mutatták be Dyga Zsombor legújabb filmjét, amelyben azonnal szemet szúrt Bence helyes, alig 20-nak látszó pofija. 2012-ben végzett a Színművészeti Egyetem színész szakán, a 2012-2013 évadtól a Katona József Színház társulatának tagja. Hogy elképesztően tehetséges, azt már a szakma is felfedezte, rögtön megkapta a legígéretesebb pályakezdőnek járó Színikritikusok Díját (2013) - van tehát miért mosolyognia. Legyen tehát ő a szombat sráca, hogy igazán vidám legyen a napotok!

VASÁRNAP:
Karalyos Gábor (Coming out)

Fotó: Mudra László - Origo

A Coming outban tetszett meg nekünk bársonyos tekintete. 2002-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán, majd egyszerre két színházhoz is elszerződve boldogította a soproniakat és a veszprémieket. Legelső filmje a Moszkva tér volt, amelyben nagy sikert aratott. 2004-től a Radnóti Színház tagja. Önfeláldozó típus, 3 hétig átvette Kertész Géza szerepét a Barátok köztben, amikor Németh Kristóf egy baleset miatt nem tudott lábra állni, de visszaadta... Veletek is ilyen előzékeny lenne, ezért legyen ő a vasárnapotok sztárja!

HÉTFŐ:
Simon Kornél (Megdönteni Hajnal Tímeát)

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A Nemzeti Színiakadémián végzett, miután a Színművészeti Egyetemen rendszeresen kirostálták, és negyedszerre ott már nem is próbálkozott. A színészet előtt rengeteg szakmában kipróbálta magát, volt londiner, reklámszervező, takarító... igazi túlélő típus. 26 éves korától azonban a színészi pályán is rakétasebességre kapcsolt - rengeteget dolgozik. A Centrál Színházban láthatod, vagy ülj be a moziba, a Megdönteni Hajnal Tímeát című remek magyar vígjátékra. Azért ő a hétfő, mert a hét kezdete mindig nyűgös, de ezzel az eltántoríthatatlan, mégis érzékeny fiúval bizonyára könnyebb lesz...

KEDD:
Lengyel Tamás (Megdönteni Hajnal Tímeát)

Fotó: Sárosi Zoltán/www.lengyeltamas.com

Hát igen - a kép magáért beszél, keddre ő kell nekünk! Őt is a Hajnal Tímeában találtuk, de ez nem szó szerint értendő, hiszen éppenhogy a szerelmeseket pártoló, a főhős legjobb barátja karaktert alakította. 2001-ben végzett a a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, jelenleg a Vígszínház tagja. Filmes karrierje az I love Budapest című filmmel kezdődött, de szerepelt Gárdos Péter mozijában, a Tréfában is. Az országos ismertséget a Jóban Rosszban Zólyom doktorának karaktere hozta meg számára. A legsármosabb színészek között tartják számon - nem véletlenül...

SZERDA:
Gesztesi Máté (Jóban Rosszban, A Nagy Duett)

Forrás: Tv2

Gesztesi Károly legidősebb fia 20 évesen került reflektorfénybe, ekkor vállalt szerepet a Duna tévé ifjúsági sorozatában, a Gézengúzokban. Máté korábban harmonikázni tanult a Zeneművészeti Főiskolán, majd Amerikában rendezői és színészképző iskolába járt. Mostanában A Nagy Duettben láthatod Cserpes Laura oldalán. Egyszerre cuki, de azért ott van benne az az őserő, amely az édesapját is jellemzi - ezzel a fiúval igazán tüzessé lehet tenni a szerdát!

CSÜTÖRTÖK:
Keresztes Tamás (Isteni műszak, Katona)

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

10 éves kora óta színpadközelben van, ami tehetsége kiaknázása mellett kitartásra is megtanította - így egészen addig próbálkozott a színművészetire való felvételizéssel, míg sikerült. Ami éppen negyedjére sikerült, vagyis igazi csütörtöki alkatnak mondható. Diploma után előbb szabadúszóként számított rá a Katona, ám rövid időn belül leszerződtették. A kőszínházi munka mellett egyik meghatározó alkotója a Vajdai Vilmos által gründolt TÁP Színháznak. Találkozhatunk nevével más alternatív társulatok színlapján is. Dumaszínház; A38 hajó; Pince Színház... Több hangszeren virtuóz módon játszik; zenét szerez, hangszerel, saját építésű stúdiójában felvételeket kever. Billentyűse és szerzője a SADANT nevű formációnak.

PÉNTEK:
Kovács Krisztián (Centrál Színház)

Forrás: Http://csiky.hu

Krisztiánért most színházba kell mennetek, jelesül a Centrál Színházba, ahol legfrissebb munkája, A kutya különös esete az éjszakában című darab főszerepe - premierje éppen március nyolcadikára esik. Olvashattunk arról is, hogy benne lesz a Zero című, 2014-ben készülő moziban is, amelyben "N"-t fogja alakítani. Krisztiánt egyébként már évek óta nem zavarja, hogy azonos a neve a kultikus gyerekszínésszel, a Hahó, Öcsi és számos más gyerekfilm sztárjával. Izgatják a "defektes" szerepek, amelyre elmélete is van: mindannyiunkban van több-kevesebb furaság, és egy-egy ilyen átalakulásnál közelebb kerül saját szakadékai mélységeihez is. Kellemes pénteket kívánok vele!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.