mászás veszély film adrenalin Bázisugrás fesztivál életveszély szikla extrém sportok Corvin mozi kajak hegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az extrém sportok különleges világába kalauzolja a nézőket a Banff Hegyifilm Fesztivál. Fantasztikus helyszíneken életveszélyes mutatványokat láthatsz és a világ legrejtettebb zugaiba nyerhetsz bepillantást!

Mi már alig várjuk, hogy hátradőlhessünk a moziszékben, és az extrém látványvilágú filmek segítségével adrenalinfokozó élmények részesei lehessünk. Kedvcsinálónak bemutatunk néhány előzetest a most hétvégén zajló fesztivál filmjeiből.

Forrás: Banff Mountain Film Festival

A mozivásznon hihetetlen sportteljesítmények, off-road hegyikerékpározás, brutális mászások és az elmúlt évek leglátványosabb repülései; hegymászó expedíciók izgalmas történetei elevenednek meg. Főszerepben a hegymászás élő legendái, világklasszis kajakosok, a bázisugrás és wingsuit sport legkiválóbb képviselői és megszállott felfedezők.

Az biztos, hogy az utolsó hely, ahol angyalarcú, kedves lányokat találsz: azok a veszélyes és meredek sziklák. Hazel Findlay az első csaj, aki végigmászott egy E9 nehézségű utat. A szőke kislány ugyanis az omladozó sziklák, lepukkant felszerelések, kifutó kötelek nagy szakértője.

A Legjobb Hegyi Filmnek járó díjjal jutalmazott 'The Last Great Climb' az egyik leglátványosabb és leginspirálóbb hegyi film, ami valaha készült. A film Leo Houlding, Sean Leary és Jason Pickles mászását dokumentálja az antarktiszi jégtakarót áttörő 2931 méter magas Ulvetanna Peak északkeleti gerincén.

Az ugyancsak a Legjobb Hegyisport Film díjjal jutalmazott 'Heaven's Gate' című film, Jeb Corliss elképesztő sportteljesítményének izgalmas története. A Kínai Tianmen-hegység oldalában húzódó alig 30 méter átmérőjű természetes vájat világszerte a kalandvágyó wingsuit-fanatikusok álma. Jeb Corliss 2011-ben egy helikopterből kiugorva repült keresztül 'A Lyukon'.

Ingyenes program a fesztivál ideje alatt!

Kiállítás Erőss Zsolt saját készítésű expedíciós fotóiból. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság gondozásában lévő fotók a Banff Hegyifilm Fesztivál ideje alatt lesznek kiállítva a Corvin mozi előcsarnokában.

Ha felkeltették az izgalmas filmek az érdeklődésedet, látogass el a a Corvin moziba, a Banff vetítéseire március 20-22-én!

Most lehetetlen elkerülni a találkozást a kultúrával!http://www.life.hu/kult/20140319-programajanlo-marcius-21-es-aprilis-6-kozott.htmlEzen a héten indul a budapesti tavasz legjelentősebb kulturális eseménye, a Budapesti Tavaszi Fesztivál – így itt az ideje, hogy te is kimozdulj otthonról, vár a város és a programok.KultOrigoHungarikum a 100 tagú cigányzenekarhttp://www.life.hu/kult/20140319-hungarikum-lett-grof-szechenyi-istvan-szellemi-hagyateka-a-zsolnay-porcelan-es-keramia-a-100-tagu.htmlÚjabb hungarikumok jelentek meg, íme pár alkotás, amelyekre büszkék lehetünk.Kult--Megint Budapesten lép fel Kylie Minoguehttp://www.life.hu/kult/20140317-kylie-minogue-ausztral-enekesno-oktober-18-an-a-papp-laszlo-budapest-sportarenaban-lep-fel.htmlÚj, Kiss Me Once című turnéja keretében ősszel Magyarországon is koncertezik az ausztrál popsztár.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.