Az extrém sportok különleges világába kalauzolja a nézőket a Banff Hegyifilm Fesztivál. Fantasztikus helyszíneken életveszélyes mutatványokat láthatsz és a világ legrejtettebb zugaiba nyerhetsz bepillantást!

Mi már alig várjuk, hogy hátradőlhessünk a moziszékben, és az extrém látványvilágú filmek segítségével adrenalinfokozó élmények részesei lehessünk. Kedvcsinálónak bemutatunk néhány előzetest a most hétvégén zajló fesztivál filmjeiből.

Forrás: Banff Mountain Film Festival

A mozivásznon hihetetlen sportteljesítmények, off-road hegyikerékpározás, brutális mászások és az elmúlt évek leglátványosabb repülései; hegymászó expedíciók izgalmas történetei elevenednek meg. Főszerepben a hegymászás élő legendái, világklasszis kajakosok, a bázisugrás és wingsuit sport legkiválóbb képviselői és megszállott felfedezők.

Az biztos, hogy az utolsó hely, ahol angyalarcú, kedves lányokat találsz: azok a veszélyes és meredek sziklák. Hazel Findlay az első csaj, aki végigmászott egy E9 nehézségű utat. A szőke kislány ugyanis az omladozó sziklák, lepukkant felszerelések, kifutó kötelek nagy szakértője.

A Legjobb Hegyi Filmnek járó díjjal jutalmazott 'The Last Great Climb' az egyik leglátványosabb és leginspirálóbb hegyi film, ami valaha készült. A film Leo Houlding, Sean Leary és Jason Pickles mászását dokumentálja az antarktiszi jégtakarót áttörő 2931 méter magas Ulvetanna Peak északkeleti gerincén.

Az ugyancsak a Legjobb Hegyisport Film díjjal jutalmazott 'Heaven's Gate' című film, Jeb Corliss elképesztő sportteljesítményének izgalmas története. A Kínai Tianmen-hegység oldalában húzódó alig 30 méter átmérőjű természetes vájat világszerte a kalandvágyó wingsuit-fanatikusok álma. Jeb Corliss 2011-ben egy helikopterből kiugorva repült keresztül 'A Lyukon'.

Ingyenes program a fesztivál ideje alatt!
Kiállítás Erőss Zsolt saját készítésű expedíciós fotóiból. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság gondozásában lévő fotók a Banff Hegyifilm Fesztivál ideje alatt lesznek kiállítva a Corvin mozi előcsarnokában.

Ha felkeltették az izgalmas filmek az érdeklődésedet, látogass el a a Corvin moziba, a Banff vetítéseire március 20-22-én!