Gigantikus akvárium Kínában

Forrás: AFP -
Kína óriási Guinness Rekord halak rekord hatalmas akvárium park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megnyílt a világ legnagyobb akváriuma - a látvány lenyűgöző, halakból pedig nincs hiány.

Kedden a világ legnagyobb óriáskerekét mutattuk be, most pedig egy gigantikus akvárium következik. A kínai Csuhaj város Hengcsin szigetén hatalmas vízi parkot adtak át szombaton. A Chimelong Ocean Kingdom megnyitásakor egyszerre öt Guinness-rekordot is beállított – írja a Daily Mailre hivatkozva az Origo.hu.

Forrás: AFP

Ez a világ legnagyobb vízi parkja, amelyben a világ legnagyobb, 22,7 millió literes akváriuma található, itt van világ a legnagyobb víz alatti kilátókupolája 11,9 méteres átmérővel, a legnagyobb akváriumablaka (39,6-szor 8,3 méter) és a legnagyobb akrilpanelja.

Forrás: AFP

A turistalátványosság a Chimelong Hengqin Bay Hotel része, egy 100 méteres csatorna köti vele össze, amelyen a vendégek vízi taxival tudnak közlekedni. A parkot három évig tartott felépíteni, és 806,5 millió dollárba (180 milliárd forint) került a kivitelezése. Öt tematikus része van, mindegyikük az óceán egy-egy részét mutatja be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.