Az idén Oscar-díjat nyert Lupita Nyong'o kenyai színésznő és A trónok harca című filmből ismert Gwendoline Christie is csatlakozik a Csillagok háborúja című film 7. epizódjának szereplőgárdájához - jelentette be hétfőn a Walt Disney és a Lucasfilm.

A filmet május közepén kezdték el forgatni Abu-Dzabiban. A stábban ott vannak az eredeti Csillagok háborúja sztárjai, Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke Skywalker) és Carrie Fisher (Leia hercegnő). A szereposztás szerint Chewbacca bőrébe megint Peter Mayhew bújt, és Kenny Baker hangja kölcsönöz ismét személyiséget Artoonak, vagyis R2-D2 robotnak. Nyong'o és Christie mellett az új színészek között van mások mellett Daisy Ridley, John Boyega, Andy Serkis, Domhnall Gleeson és Max von Sydow. 

Forrás: AFP/Michael Buckner

A filmet, amelynek cselekménye 30 évvel a Jedi visszatér című hatodik rész után játszódik, 2015. december 18-án mutatják majd be a mozikban. A J. J. Abrams rendezésében készülő film egy újabb trilógia első része. A film zenéjének komponistája az immár klasszikussá vált csillagok háborújás motívumok szerzője, John Williams.

Lupita Nyong'o márciusban a 12 év rabszolgaság című filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Ő az első afrikai színésznő, aki elnyerte a legrangosabb hollywoodi elismerést.