Közép-Európa fiatal művészeinek különleges alkotásait nézheted meg Bécsben augusztus 31-ig. Nem kis büszkeségünkre a kiállítók között magyar alkotás is van: Molnár Gergely fiatal festőművész is bemutatkozott. 

A Qualysoft egy informatikai cég, amely a technológia fejlesztése mellett fontosnak tarja azt is, hogy környezetünk esztétikus legyen, ezért álmodta meg a QualysmArt névre keresztelt kiállítást. Ezen ifjú művészek alkotásait ötvözi a legmodernebb technológiával. A több mint 10 éves elképzelés eredeti célja az volt, hogy támogassa a fiatal képzőművészeket - időközben azonban rájöttek, hogy másképpen is szolgálhatja a kultúrát: egy olyan technikai megoldást dolgoztak ki, amelynek segítségével bármilyen művészeti alkotás megjeleníthető digitális formában. Ezúton valósult meg a bekeretezett, festőállványokon és falakon elhelyezett, fizikailag jelen lévő festmények és a virtuális művészet találkozása.

Ekkehard Tischendorf: Radon, 2010Forrás: Christian Steinbrenner

"A művészet és a technológia párosítását célzó kiállítás létrehozása igazi kihívás volt számunkra, amelyhez mindenekelőtt informatikai szaktudásra volt szükség. Olyan koncepció jött létre, amely a technológiát művészetté alakítja. Meggyőződésünk, hogy a műalkotások bemutatásának ez az innovatív módja a jövőben galériák, irodák és akár lakóhelyiségek számára is elfogadott lesz" - mondja Oros Péter, a Qualysoft csoport elnöke.

Nézd meg az izgalmas alkotásokat képgalériánkban!

/1407/Ifj__201474115752