Szomszédnéni Produkciós Iroda Badár Sándor elismerés humorista Karinthy-gyűrű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar humoristák elismerésére alapított díjat, a Karinthy-gyűrűt a Szomszédnéni Produkciós Iroda, azaz Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs vehette át Budapesten. Tavaly Badár Sándornak ítélték oda. 

A stand-up műfajt képviselő Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs 2001-ben hozták létre a társulatot Kolozsváron. Tagjai a Dumaszínháznak, valamint ötletgazdái és szervezői a régió legnagyobb humorrendezvényének, az Erdélyi Humorfesztiválnak. A Szomszédnéni Produkciós Iroda a Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő munkájáért részesült az elismerésben – írja az MTI. A 40. alkalommal odaítélt díjat először vehették át külhoni magyar humoristák.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Bálint Ferenc a díjátadón azt mondta: noha a humoristák minden este kapnak elismerést a közönségtől nevetésben kifejezve, a Karinthy-gyűrű a legnagyobb szakmai díj és jó érzés, hogy munkásságukért a kollegák is értékelik őket.

Tóth Szabolcs is arról beszélt, hogy milyen fontos számukra a Karinthy-díj, hiszen minden humorista előtt ott van ez a cél is Magyarországon, ha szakmai elismerésre vágyik. Mint fogalmazott: a díj olyan, mint egy államvizsga, azt jelenti, hogy helye van a humoristák között, továbbra is dolgoznia kell, de ezután könnyebben ír majd, mert elismerték munkásságát.

Karinthy-gyűrű

A Magyar Rádió elnöksége által alapított díjat 1975-ben adták át először, az elismerést a Rádiókabaré műsoraiban az évadban kiemelkedőt alkotó szerzők, előadók kaphatják. Az eddigi kitüntetettek között van Hofi Géza, Karinthy Ferenc, Kern András, Gálvölgyi János, Fábry Sándor, Koltai Róbert, Sándor György, Litkai Gergely, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, Hadházi László és Bödőcs Tibor. A díjat tavaly Badár Sándor vehette át.
Badár Sándor kapta a Karinthy-gyűrűthttp://www.life.hu/bulvar/20130624-badar-sandor-kapta-iden-a-karinthygyurut-a-magyar-humoristak-legnagyobb.htmlBadár Sándornak ítélték oda idén a Karinthy-gyűrűt, a magyar humoristák legnagyobb elismerését.TV + BulvárAkinek a makogás jól áll - ők a leghíresebb majomsztárokhttp://www.life.hu/kult/20140715-a-majmok-bolygoja-forradalom-premierjen-hires-majomszineszeket-mutatunk-be.htmlHa már a Fehér isten kapcsán nemrégiben összegyűjtöttük a kedvenc kutyáinkat, akkor most A majmok bolygója - Forradalom premierjéhez kapcsolódva mi más következhetne, mint egy toplista minden idők legemlékezetesebb filmes csimpánzairól, gorilláiról és egyéb rokonainkról? Fogadjátok majomszeretettel!KultAFPEmberből majom? Igen!http://www.life.hu/kult/20140716-sminkes-lany-majomma-valtoztatta-a-baratjat.htmlEgy sminkes lány, Hani Zahra videóra vette, majd felgyorsította, hogyan varázsolt át egy statisztát majommá. Wow! KultOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.