Robert Pattinson vámpír Kristen Stewart Kirsten Dunst vámpírlány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi időben reneszánszát éli a vámpírfilm, ez pedig kiváló lehetőséget nyújt a fiatal színészeknek arra, hogy a karrierjüket túlméretezett szemfogakkal alapozzák meg. Bemutatunk egy csapatnyi olyan vámpírfiút és vámpírlányt, akik messzire jutottak Hollywoodban — köztük a mozik műsorán jelenleg két filmmel (Ha maradnék, A Védelmező) is szereplő Chloë Grace Moretz-el.

Robert Pattinson

Ki mással is kezdhetnénk a listát, mint annyi tinilány álompasijával, az Alkonyatban halovány és "vegetáriánus" vámpírlegényt alakító Robert Pattinsonnal? Aki a gyorsan jött hihetetlen népszerűséget okosan használta ki, ráadásul az utóbbi időben még azt is bizonyítani látszik, hogy az igazi színészi teljesítményt nyújtó szerepekhez is van affinitása: a Bel Ami és a Cosmopolis még nem volt túl nagy durranás, de az Országúti bosszú legemlékezetesebb alakítása egy félkegyelmű útonálló képében már Pattinsonhoz kötődik. A jelenleg is játszott Térkép a csillagokban mellékszerepe pedig már ujjgyakorlat számára, hisz egy feltörekvő, jóképű színészpalántát alakít - mint amilyen egykor ő is volt, a vámpírság előtt.

Kristen Stewart

Ha már Alkonyat, akkor nem hagyhatjuk ki Pattinson egykori partnernőjét sem, a vámpírba szerelmes emberlányból vámpírnak gyereket szülő és vámpírrá átváltozó Bellát megformáló Kristen Stewartról sem. A rosszakarói szerint száját soha be nem csukó porcelánbőrű szépség egy másik testhezálló szerepben, Hófehérkeként folytatta a karrierjét a mese akció-fantasy feldolgozásában (Hófehér és a vadász) - sőt, a hírek szerint jönnek a folytatások is. De színészi képességek terén is bizonyított már: egyrészt a Kerouac-feldolgozás Útonban, másrészt a fesztiválkedvenc Camp X-Ray című filmben, ahol kemény guantanamói börtönőrt alakít, a hírek szerint elsőrangúan - sajnos a film magyar forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Kirsten Dunst

Bizony-bizony, ő is vámpírlányként, sőt vámpírkislányként kezdte: a karrierjét megalapozó film az Interjú a vámpírral volt, melyben 12 évesen alakított egy gyerektestbe zárt örökéletű vérszívót. Aztán a kislányból nagylány, sőt szőke szépség lett, aki kisebb filmek és szerepek után Pókember barátnőjeként lett igazi hollywoodi sztár - de ne feledkezzünk meg Sofia Coppola rendezőnővel történt együttműködésekről sem (Öngyilkos szüzek, Marie Antoinette), legutóbb pedig Lars von Trier keze alatt alakított igazán emlékezeteset a Melankóliában.

Alexander Skarsgård

Ugyan sorozatból érkezett a listánkra a svéd színész, de a True Blood megkerülhetetlen, ha a vámpírmítosz jelenkori alakváltozatairól beszélünk. A fülledt hangulatú Louisiana egyik kisvárosában játszódó, erotikával és természetfeletti lényekkel telezsúfolt szériában ugyan akad több vámpír is, közülük mégis a bő ezeréves, viking harcosból vámpírrá lett Eric az, aki az évadok során a legtöbb karizmát (és iróniát) volt képes felmutatni. Az őt megformáló Skarsgård pedig azóta a nemzetközi moziszerepekben is válogathat, és ügyesen ingázik az európai művészfilmek (mint a már említett Melankólia, vagy A Kelet) és a hollywoodi szuperprodukciók (Csatahajó, Az emlékek őre) között.

Chloë Grace Moretz

Gyerekszínészként kezdte apróbb szerepekkel, aztán 2010-ben jött el neki az áttörés, amikor tinilányként két fontos filmben is nagyot alakított: a vicces Ha/ver-ben erőszakos szuperhős-iskoláslányt, az Engedj be! amerikai változatában pedig fiatalkorú vámpírt. Azóta sorban kapja a jobbnál jobb szerepeket, és él is velük, így pedig Hollywood legígéretesebb és legtehetségesebb fiatal színésznőjévé vált. Csak a legfontosabbak: A leleményes Hugo, Éjsötét árnyék, Carrie - e hónapban pedig A Védelmező és a Ha maradnék.

Minden idők 7 legextrémebb filmforgatásahttp://www.life.hu/kult/20140916-osszeallitas-a-leghosszabb-legnehezebb-es-legextremebb-filmforgatasokbol.htmlLehetséges 12 éven át készíteni egyetlen filmet? Hát persze, hogy az, a most mozikba kerülő Sráckor alkotói bebizonyították. Képtelennek tűnő küldetésük pedig arra ösztönzött minket, hogy összegyűjtsük a valaha volt legnehezebb, leghosszabb, legpokolibb, legzűrösebb filmforgatások történetét.Kult--Halott sztárok új filmekben - Amikor a temetés előbb van, mint a premierhttp://www.life.hu/kult/20140826-mozifilm-osszeallitas-az-uldozott-premierje-elott-halott-sztarok-posztumusz-premierjeirol.htmlEgy film jó sokáig készül, és gyakran csak hónapokkal (vagy évekkel) a forgatás után kerül a nézők elé - így ha a filmsztár időközben meghal, könnyen előfordulhat, hogy a temetését előbb tartják, mint a premierjét.Kult--Vissza az iskolapadba - 7 film, amiben a felnőttek a diákokhttp://www.life.hu/kult/20140819-filmosszeallitas-a-22-jump-street-premierje-kapcsan-az-iskolapadba-visszaulo-felnottekrol.htmlSokaknak van olyan visszatérő (rém)álma, amiben felnőtt fejjel újra régi iskolájába kell járnia, matekórán meg persze nem megy az a fránya kétismeretlenes egyenlet. A filmek időről időre eljátszanak ugyanezzel az ötlettel...KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.