A konzervatív öreg királyt fogja alakítani az év legnagyobb színházi produkciójában Koltai Róbert.

Ahogy a Life.hu is megírta, Alföldi Róbert lesz a főszereplője a Játékkészítő színházi zenés akciómesének, amelynek alkotói egy Broadway szuperprodukcióhoz hasonló színdarabot álmodtak meg. Eddig két szereplő személyét homály fedte. Éder Krisztián fotóstúdiójában ma kiderült, hogy a Jászai-díjas színész, rendező Koltai Róbert alakítja majd a darabban a konzervatív uralkodó királyt és két kisfiú, Bauer Gergő és Ujhelyi Barna Balázs is csatlakoztak a szereplőgárdához, akik felváltva alakítják majd Petit, a 10 éves videojáték rajongó kisfiút.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„A szerepem még titokzatos, lassan épül fel és számunkra is alakul minden. Amikor megkaptam a felkérést és láttam a szereposztást, akkor tudtam, hogy nem lehet nemet mondani. Közel állnak hozzám a mesék és az ehhez kapcsolódó szerepek. Pályám elején a Hókirálynő című Yevgheny Schwartz mesejátékban voltam a mesemondó. Aztán következett a Micimackó Kaposváron, Ascher Tamás rendezésében. Most pedig itt az új kihívás, amit nagyon várok. Még minden alakulóban. Remélem a rendező majd figyelembe veszi az ötleteinket, szeretek beleszólni egy darab alakulásába és bár kiváló írónak tartom Divinyi Rékát, biztos elfogadnak egy-egy ötletet" – magyarázta Koltai Róbert, aki biztos bene, hogy három unokája is megnézi a darabot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A 12 éves Bauer Gergő és a 8 éves Ujhelyi Barna Balázs két vagány színészpalánta, majd kiugrottak a bőrükből, amikor megtudták, hogy szerepet kaptak a darabban.

„A castingra sokan jelentkeztek, de amikor én voltam, akkor hatunkat tették próbára. Amikor megtudtam, hogy megkaptam a szerepet, nagyon-nagyon örültem. A Madách Színházban a Mary Poppinsban játszottam két évig, de már kinőttem belőle. Most a Vukban játszom" – mondta Gergő.

„Koltai Robi bácsi ajánlott be a válogatásra, mert játszottam a Máli néni című darabban, amit ő rendezett. Nagykoromban színész szeretnék lenni és nagyon örültem, amikor szerepet kaptam a Játékkészítőben" – mondta a cuki Ujhelyi Barna Balázs.