Gyermekkorunk óta szeretjük a rettegős, földönkívüliekkel megspékelt filmeket. Vannak köztük jó szándékúak, mint E.T. és vannak gonoszak. Íme, a filmtörténelem leghíresebb inváziós alkotásai!

A filmtörténelem számos alkotása szól idegenekről - kattints IDE, hogy megtudd, melyek ezek!

A Life.hu korábban már elárulta, melyik a kedvenc vírusos filmje, most pedig azt is megmutatjuk, melyik földönkívüliekkel ijesztgető film nálunk a favorit. Mostani választásunk: Világok harca.

Steven Spielberg 2005-ös Világok harca adaptációja a rendező első olyan alienes alkotása volt, amiben nem kapott kiemelt hangsúlyt a civilizációk közötti kapcsolatfelvétel.

Forrás: AFP

A világok harca legfrissebb verziója pár éve készült el Tom Cruise főszereplésével Steven Spielberg rendezésében, de a népszerű inváziós sci-fi gyökerei egészen a múlt századig nyúlnak vissza. Az eredeti történetet H. G. Wells vetette papírra még 1897-ben, és írásának középpontjában az emberiség és egy idegen civilizáció konfliktusa áll. Orson Welles ebből a regényből készítette híres-hírhedt rádiójátékát, ami egyben médiatörténeti jelentőségű esemény is volt a harmincas években: a sztorit Welles hírösszefoglalónak álcázva adta le a rádióban, így sokan azt hitték, hogy tényleg itt vannak az idegenek.