Eurovíziós Dalfesztivál Keresztes Ildikó Gájer Bálint Dér Heni Oláh Gergő A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljessé vált A Dal 2015 elődöntőseinek 30-as listája. Összesen 351 dalt neveztek az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyére, az élő televíziós show-műsor 2015. január 24-én kezdődik. 

Az első 10 nevet kedden, a második tizet már szerdán nyilvonosságra hozták, sőt, még mielőtt bármi biztosat lehetett tudni, a szakma zúgolódott. Sokak szerint több dal nem felel meg a versenykiírásnak.

A pénteken nyilvánosságra hozott továbbjutók még: Dér Heni, Gájer Bálint, Keresztes Ildikó, a Leander Rising, Magyar Bori, a New Level Empire, Oláh Gergő, az Other Planet, a Passed és Szabó Ádám - közölte az MTI.

Dér Heni Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A pénteken ismertetett tizes lista: Dér Heni - Ébresztő, Gájer Bálint - That's How It Goes, Keresztes Ildikó - Hazám hazád lehet, Leander Rising - Lőjetek fel, Magyar Bori - Lead Me to Heaven, New Level Empire - Homelight, Oláh Gergő - A tükör előtt, Other Planet - Untold Story, Passed - Mesmerize és Szabó Ádám - Give Me Your Love.

Az MTV és az MTVA 2015-ös dalválasztó műsorsorozatának zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója, valamint Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese mellett Pierrot, eMeRTon-díjas zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer szerepel. Az ötödik zsűritag a közönség lesz, a nézők egy új mobilalkalmazás segítségével pontozhatnak a produkciókra.

A Dalban 2015. január 24-én, 31-én és február 7-én szombaton tíz-tíz dal hangzik el a három elődöntőben, öten a zsűri pontjai alapján jutnak tovább adásonként, a hatodik továbbjutóról pedig ismét a nézők döntenek, vagy a mobilalkalmazás, vagy SMS segítségével. A két középdöntő február 14-én és 21-én lesz, onnan nyolc produkció jut a február 28-ai döntőbe, amelyben kiderül, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2015-es Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között Bécsben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.