Ahogy a Life.hu is megírta, a napokban Izrael állam nagykövete kifogással élt Csemer Boglárka „Boggie” Wars for Nothing című dalának háttérvetítésével kapcsolatban. Az énekesnő ezúttal - először és utoljára - kommentálta a témában megjelent sajtóhíreket. 

 "Az elmúlt napokban olyan cikkek láttak napvilágot az interneten, melyek arról szólnak, hogy Izrael budapesti nagykövete felszólította az MTVA-t, hogy a győztes dalom háttér vetítéséből vegye ki a követező mondatot: '2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek'. Nem szerettem volna nyilatkozni, mert a kialakult vita nem az én 'háborúm', de kénytelen vagyok, mert a 2015-ös győztes dalomat érinti" - vélekedik az énekesnő. 

Fotó: Bielik István - Origo

"Szeretem a Wars for nothingot. Nagyon büszke vagyok rá. Hiszek a dal erejében és abban is, hogy szükség van ilyen dalokra. Mélységesen elszomorít, hogy bárki a békéért és a békéről szóló dalomat önmaga vagy nemzete elleni támadásként kívánja beállítani. A dal önmagunkkal vívott belső harcainkról is szól és arról, hogy képesek vagyunk szembenézni a hibáinkkal és felelősséget vállalni a tetteinkért. Már az elődöntő után látszott, hogy a túl sok felirat elvonja a figyelmet az énekesekről, de a Dal 2015 című műsorban lényegi módosításra nem volt lehetőség. Az új vetítés animációkra épül az eddigi feliratok helyett. Egyébként a korábbi feliratok sem voltak politikai állásfoglalások, hanem csak adatok, tények. Hangsúlyozom, hogy már két héttel ezelőtt, tehát jóval hamarabb, mielőtt bárki is a korábbit nehezményezte volna, elkészült egy új háttérvetítés, melyet a bécsi stáb meg is kapott, március 15-én az EBU meetingen. Innentől kezdve okafogyott az MTVA-t arra felszólítani, hogy további lépéseket tegyen. Szeretném remélni, hogy a 21. században van művészi alkotószabadság. Eddigi életemben világnézetüktől és származásuktól függetlenül az embereknek, emberekért és egy jobb világért énekeltem. Ettől senki és semmi nem tud eltántorítani ezután sem" - szögezte le közleményében Boggie.