Olyan ember nincs, aki nem szeret enni. Ahogy a pizzamester, Gianni is mondja, az evés élvezet, az ízekért, az élményért eszünk. A Dining Guide pedig utánajárt, hol érdemes ezt tenni.

A 11. Dining Guide Év Étterme gálán az ország legjobb éttermeit díjazták, idén egy új kategóriával bővítve. Bár néhány éve még nem hirdette senki szívesen, hogy otthon főzött vacsora helyett inkább egy szelet pizzát választott, és a gyrost is egy átmulatott éjszaka után majszolta mindenki, 2015-ben már igenis menő street food éttermekben étkezni. A közönség kedvence a Bors Gasztrobár lett, a Dining Guide zsűrije pedig a Funky Pho vietnámi étteremnek adta a díjat. 

Magyarország 10 legjobb éttermének képviselőjeFotó: Zsigmond László/Life.hu

A négy hazai Michelin csillagos étterem, a Costes, az Onyx, a Borkonyha és a Tanti is képviselte magát a rendezvényen, majd hozzájuk csatlakozott a színpadon a Dinig Guide top 10 étterem. 2015 legjobb éttermének a Zonát választották.

A top 10
67
Alabárdos
Arany Kaviár Étterem
Baltazár Boutique Hotel
Csalogány 26
Lacikonyha
MÁK Bistro
Olimpia
Salon Étterem
Zona

A Chili & Vanilia blog fakanál démonja, Mautner Zsófi lelkesen fotózta és kommentálta végig a díjátadót.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Nekünk pedig az a kérdésünk merült fel, hogy vajon melyik lehet a legszexibb étel. Zsófi rövid gondolkodás után rávágta: "A legszexibb étel mindenképpen valami kontrasztos, két nagyon ellentétes ízből áll. Például a savanyú és csípős kombinációja, vagy valami olyan, mint amit az Olimpia étterem séfje főz. Ő kapta idén a legprogresszívebb konyha díját." 

Galériánkban megmutatjuk, milyen finomságokat kóstolhattunk a gálán.  

/1503/Gaszt201532410305