Bár néhány Nirvana-szám a mai napig meghatja Frances Bean Cobaint, a most 22 éves lány egészen más bandák zenéjéért rajong.

Április 8-án volt 21 éve, hogy Kurt Cobaint holtan találták otthonában. Lánya, Frances Bean Cobain mindössze 20 hónapos volt, amikor édesapja önkezével véget vetett életének.

Forrás: AFP/Jason Merritt

A 22 éves, gyönyörű nővé cseperedett Francest a The Rolling Stone magazin ültette le egy interjú erejéig apja, Kurt Cobain életéről készült dokumentumfilmje apropóján, amelyben vezető producerként vett részt és amelyet hamarosan bemutatnak a Sundance Filmfesztiválon.

„Annyira nem szeretem a Nirvanát. Kínosan érezném magam, ha rajongó lennék. Sokkal jobban bejön a Mercury Rev, az Oasis és a The Brian Jonestown Massacre. A grunge nem az, ami érdekel" – magyarázta Frances, aki ennek ellenére elismeri, hogy megkerülhetetlen édesapja zenéje, és neki is megvannak a kedvenc számai tőle.

„Valahányszor meghallom a Dumbot, mindig elsírom magam. Ez a lecsupaszított változata annak, ahogyan Kurt látja magát: amikor drogozott, amikor nem, és amikor nem érezte magát alkalmasnak a generáció hangja címre."

Ezért romlott meg Frances viszonya Courtney Love-val
Az anyám egy anorexiás és láncdohányos állatgyilkos – nyilatkozta korábban Frances Cobain édesanyjáról, Courtney Love-ról. A családi viszályról bővebben ide kattintva olvashatsz.