Závada Péter: „Magyarországon gyerekcipőben jár a tolerancia"

Forrás: Orlai Produkciós Iroda -
musical Hair Orlai Produkciós Iroda Belvárosi Színház Závada Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ami a toleranciát, a másság elfogadását illeti, Závada Péter költő, slammer szerint sok mindent kell még tanulnunk. Ezért is aktuális még mindig a Hair című musical, melynek újragondolt változatát a Závada Péter által írt új dalszövegekkel állítják színpadra. 

„Soha nem hallottam ennyi cigányozást, zsidózást, buzizást egy kilométeren belül az utcán, mint manapság. Alapvető edukációs problémák vannak a magyar társadalomban. Nem találkozunk elég korán a mássággal. Vidéken még kevésbe, mint a nagyvárosokban. Ez máig tabutéma" – mondta egy interjúban Závada Péter.

Forrás: Orlai Produkciós Iroda

A slammer szerint éppen ezért aktuális most is a Hair című musical, melynek egyik központi témája a másság elfogadása. A helyzeten elmondása alapján egy dolog javíthat: ha beszélünk róla. Június 24-én például a Belvárosi Színházban, ahol az Orlai Produkciós Iroda újragondolásában állítják színpadra a legendás musicalt Mohácsi János rendezésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.