A hasonló műfaji "ernyő" alá sorolható programhelyszínek az idén műfaji zónákba tömörülnek. De nem ez lesz az idén az egyetlen újdonság a 23. Szigeten, amit augusztus 10-17 között rendeznek meg.

A 2015-ös Sziget sok újdonságot és változást hoz idén is. Színesedik a látványvilág, új programhelyszínek jelennek meg, régiek cserélnek helyet, a szolgáltatások szaporodnak. Például az A38 Színpad nagyobb lesz, előrébb jön a Nagyszínpad. A Sziget egyik kedvelt helyszíne, a Sziget Beach is színesedik.

Forrás: Csudai Sándor

 "Már a Sziget alapításánál elhatároztuk, hogy a saját utunkat járjuk, nem akarunk más fesztiválokat utánozni” – emlékszik vissza Gerendai az ősidőkre. „Egyedi fesztivált akartunk, egyedi hangulattal, ami be is érett, hisz mára egyedülálló módon, immár másodszor, Európa legjobbjának választottak minket, miközben a sztárok mennyiségében vagy a költségvetési lehetőségeink kapcsán koránt sem tudjuk lekörözni a versenytársainkat. Mi a szolgáltatások összességében látjuk a sikerünket"- mondta Gerendai, a Sziget atyaj.

Magic Mirror, A Sziget Fesztivál queer helyszíne idén lesz 15 éves.  A melegbarát helyszínen minden este 23.00-tól  nemzetközi előadók, táncosok, artisták közreműködésével varietét láthatunk, Lakatos Márk művészeti vezetésével.

Az idén viszont nem fog forogni a Szigeten az óriáskerék, csak a belvárosban, az Erzsébet téren ülhetünk fel rá.