Bojkott a Trónok harca ellen? Kiakadtak a rajongók, támadják a sorozatot

Forrás: HBO -
felháborodás szexuális erőszak jelenet sorozat nemi erőszak bojkott Sansa Stark Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világszerte hatalmas népszerűségnek örvend a Trónok harca, így nem meglepő a felháborodás mértéke, amelyet a sorozat legutóbbi zárójelenete keltett. Vigyázat, spoiler következik!

Brutális szexuális erőszak miatt bojkottálnák a Trónok harcát. Ahogyan azt az Origo is megírta, a nagy sikerű HBO sorozat legutóbbi epizódjában a Sophie Turner által megformált Sansa Starkot erőszakolja meg szadista férje, Ramsay Bolton (Iwan Rheon) a nászéjszakán.

Forrás: HBO

Míg a vörös hajú színésznő nyilatkozata szerint semmi kivetnivaló nem volt a jelenetben, mi több, kimondottan tetszett neki már maga a felvétel is, addig Claire McCaskill amerikai szenátornál alaposan elvágta magát a Trónok harca. A politikus Twitteren adott hangot véleményének, miszerint nem csak hogy indokolatlan, de gusztustalan és undorító volt a jelenet, és ő bizony egy életre végzett is a sorozat nézésével.

A helyzet az, hogy nem ő van egyedül ezen az állásponton: nem sokkal a bemutató után rengeteg elítélő bejegyzés született szerte a közösségi médiában. A sorozat, amelynek lezárásáról már folynak a beszélgetések, több ponton is eltér az eredeti könyvváltozattól, többek között például a szóban forgó jelenet sem szerepel George R.R. Martin regényében.

Királynők, árvák, kurtizánok és amazonok

A női sors cseppet sem leányálom Westeroson: a Life.hu korábban ITT nézte meg, milyen típusú karakterek képviselik a szebbik nemet a Trónok harca című sorozatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.