Világszerte hatalmas népszerűségnek örvend a Trónok harca, így nem meglepő a felháborodás mértéke, amelyet a sorozat legutóbbi zárójelenete keltett. Vigyázat, spoiler következik!

Brutális szexuális erőszak miatt bojkottálnák a Trónok harcát. Ahogyan azt az Origo is megírta, a nagy sikerű HBO sorozat legutóbbi epizódjában a Sophie Turner által megformált Sansa Starkot erőszakolja meg szadista férje, Ramsay Bolton (Iwan Rheon) a nászéjszakán.

Forrás: HBO

Míg a vörös hajú színésznő nyilatkozata szerint semmi kivetnivaló nem volt a jelenetben, mi több, kimondottan tetszett neki már maga a felvétel is, addig Claire McCaskill amerikai szenátornál alaposan elvágta magát a Trónok harca. A politikus Twitteren adott hangot véleményének, miszerint nem csak hogy indokolatlan, de gusztustalan és undorító volt a jelenet, és ő bizony egy életre végzett is a sorozat nézésével.

A helyzet az, hogy nem ő van egyedül ezen az állásponton: nem sokkal a bemutató után rengeteg elítélő bejegyzés született szerte a közösségi médiában. A sorozat, amelynek lezárásáról már folynak a beszélgetések, több ponton is eltér az eredeti könyvváltozattól, többek között például a szóban forgó jelenet sem szerepel George R.R. Martin regényében.

Királynők, árvák, kurtizánok és amazonok
A női sors cseppet sem leányálom Westeroson: a Life.hu korábban ITT nézte meg, milyen típusú karakterek képviselik a szebbik nemet a Trónok harca című sorozatban.