„Senki nem ismerheti a saját történetét, hiszen ő maga a történet főszereplője” – így fogalmazott az Nick Cave a róla szóló filmben. Ő maga sem ismerte a saját történetét, nem láthatta előre 15 éves fia halálát. Ha látta volna, nem engedte volna fel arra a bizonyos sziklára, amelyről fia 2015. július 15-én lezuhant.

Nick Cave pszihedelikus, depressziós világa a történtek után valószínűleg tovább tágul majd, ezzel még nagyobb terhet róva a család többi tagjára: feleségére, az egykori modellre, Susie Bickre, illetve elhunyt kamaszfia ikertestvérére. Pedig az ausztrál rockzenész, dalszerző, író, énekes világa már így sem szűkölködött a lélek sötét bugyraiban, megjelent könyvei - És meglátá a szamár az Úrnak angyalát, Bunny Munro halála – illetve legíresebb zeneszámai is mind erről tesznek tanúbizonyságot.

A gyász, amit most az énekes átél, minden bizonnyal hasonlóan jó és mélyről jövő zeneszámokat fog szülni. 

 

 

 

 

Kedd este hat óra tájékán találtak rá a fiatalra a sussexi Ovingdean-szakadék alján a járókelők, és hiába látták el gyorsan a sérüléseit, végül belehalt a zuhanásba. A rendőrség egyelőre kizárja az idegenkezűség, minden bizonnyal véletlen baleset okozta a fiatal halálát, akit 57 éves édesapja és édesanyja mellett a saját ikertestvére is gyászol. Az eset körülményeit még vizsgálják.