Szeptemberben kezdik el forgatni a kultikussá vált filmsorozatot. Egyelőre nem tudni, hány epizód készül, de az már biztos, hogy sorozat atyja, David Lynch neve jegyzi majd őket - írja az MTI.

Bár Lynch tavasszal még arról írt Twitter oldalán, hogy kiszáll a projektből, neki nem volt kétsége afelől, hogy vissza fog térni - mondta el a Twin Peaks folytatása kapcsán tartott beszédében David Nevins, a Showtime Networks elnöke. 

Forrás: Origo

A rendező-forgatókönyvíró áprilisban a költségvetés szűkösségére hivatkozva jelentette be távozását, a csatornának azonban végül mégis sikerült visszaédesgetnie. Nevins hangsúlyozta, hogy kiemelt programként kezeli a sorozatot, amelyet Lynch úgy rendez meg, mintha egy nagyon hosszú mozifilm lenne.

Az elnök egyelőre a 2017-es bemutatót tűzte ki célul, de nem zárta ki, hogy már jövőre sugározni tudják a szériát. Kyle MacLachlan visszatérésén kívül nem akart mást elárulni a szereposztásról, csupán annyit, hogy még nem zárult le. Azt viszont egy kérdésre megerősítette, hogy a forgatás Los Angelesben és Washington államban zajlik majd - írta a slashfilm.com.

Az egykori Twin Peaks-sorozat folytatásának van egy különleges apropója is: éppen 25 éve mondta a filmben Laura Palmer, hogy "Viszlát 25 év múlva".

Az ABC csatornán futó Twin Peaks 1990-ben és 1991-ben két évadot ért meg. A sorozat három Golden Globe-díjat kapott, és hatalmas sikert aratott Angelo Badalamenti sorozathoz komponált zenéje is. A történetben Dale Cooper (Kyle MacLachlan) FBI-ügynök egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány, Laura Palmer ügyében nyomozott a képzeletbeli, titokzatos Twin Peaks városkában. Az új széria napjainkban játszódik és "régóta várt válaszokkal" is szolgál majd - közölte még ősszel a Showtime.