Iszonyúan szexi, tehetséges, és rajonganak érte a nők. Keanu Reeves szeptember 2-án ünnepli 51. születésnapját. Ahogy elnézzük, bátran letagadhatna pár évet. 

Az angol-kanadai sztár gyermekkora óta képezte magát, hogy minél jobb színész válhasson belőle. Játszott több színdarabban is, de idővel inkább a filmezésre váltott. Kisebb szerepek után az 1994-es Féktelenül című akciófilmben figyelt fel rá igazán a nagyközönség, amelyben Sandra Bullock oldalán tűnt fel. Az igazi hírnevet viszont kétségkívül Neo szerepe hozta meg számára a Mátrix-trilógiában.

Forrás: AFP/Kevin Winter

Keanu nem szívesen beszél a magánéletéről. Ennek megvan az oka, hiszen a színész élete bővelkedett a tragédiákban. Legjobb barátját, River Phoenixet drogtúladagolásban veszítette el. Egyetlen nőt engedett igazán közel magához: Jennifer Syme-ot, akitől 1999-ben halva született kislánya. A nő később egy autóbalesetben veszítette életét, azóta pedig Keanu kerüli a komoly kapcsolatokat, és gyereket sem tervez.

A világsztárt a mai napig a legkeresettebb hollywoodi hírességek között tartják számon, és pályafutása alatt többször is megválasztották a világ egyik legszexibb férfijának.