Vigyázz, kész, rajt! Indul a háromnapos hétvége

zene kultúra hétvége program hosszú hétvége programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre egy hosszú hétvége! Ezeken a borús, esős napokon legalább ennek a gondolata felvidít minket. Hát még a sok remek program, amelyekre pénteken, szombaton és vasárnap ellátogathatsz!

1. European Fashion Union divatpályázat
Október 24-25.
Best Western Hotel Hungaria

A kétnapos rendezvényen közel 45 magyar és külföldi (grúz, ukrán, orosz, lengyel, szerb, olasz) tervező mutatja be kollekcióját, melyeket egy kilencfős nemzetközi zsűri fog értékelni.

Az olasz, orosz, ukrán, lengyel zsűritagok mellett, Baráth Hajnal DLA, Droppa Judit DLA, valamint Kovács Adél, a Budapesti Metropolitan Főiskola oktatói is segítik a zsűri munkáját.
Fashionisták, irány a European Fashion Union rendezvénye!

Forrás: www.eurofashionunion.com

2. Csabai Kolbászfesztivál
Október 22-25.
Békéscsaba

Kinek ne futna össze a nyál a szájában egy jó kolbászozás hallatán? Főleg, hogy a csabai kolbász 2013 óta hungarikum.
Amellett, hogy kipróbálhatod a legjobb kolbikat, Kis Grófóra, Punnany Massifra, Boban Markovicra és még rengeteg remek előadó zenéjére mulathatsz már reggel 9-től.
Nyugi, lesz bor is!

Forrás: Facebook/Csabai Kolbászfesztivál

3. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál
Október 21 - 24.
Budaörs, Jókai Mór Művelődési Központ

Október 21-én indul a négynapos Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál.
A Primanimán délelőttönként az animációs filmek legfiatalabb rajongóié a terep!
Idén 35 kisfilm méretteti meg magát az óvodásokból és kisiskolásokból álló gyermekközönség előtt. A világ minden tájáról érkező mesecsokorból a gyermekek választhatják ki a kedvencüket, amely díjat nyer a fesztiválon!

Forrás: www.primanima.eu

4. STEREO Akt: WE HEAR YOU – HALLGATLAK!
Október 23-24.
Trafó Kortárs Művészetek Háza

Kiteregeti a társadalom szennyesét Boross Martin, Ardai Petra és Julia Jakubowska: az utca emberének személyes és közéleti problémái vetődnek fel We Hear You – Hallgatlak című produkciójukban. Olyannyira, hogy az előadás egy köztéri akcióval zárul. A holland, lengyel és magyar alkotó a Sziget Fesztiválon kezdte az anyaggyűjtést: panasztaxijukba ülve bárki elmondhatta, mi zavarja a világban. Kínai bűfék minősége, rasszizmus, menekültkérdés, vagy a rossz közizlés öltözködés terén is felkerülhet a megoldandó kérdések listájára.

A díszlet Forrás: Facebook/STEREO Akt: WE HEAR YOU – HALLGATLAK! - premier

5.Ladánybene 27 jubileumi nagykoncert
Október 23.
Akvárium

Hihetetlen! A Ladánybene már a 30. születésnapját ünnepli.
A zenekar speciális jubileumra készül, melynek keretében egy koncerten, eredeti felállásban hallhatja a közönség 90-es évek „befutó formációját”, az 1997-2012 közötti években működő „Hatos fogatot” és a jelenben alkotó LB27 tagjait! Ezen az estén egy koncert erejéig újra velük lesz Tóth Gábor „Tádé”, Árokszállási RasTamás, Lewy Brandy, Barcza Gergely, Tary Zsolt, Huba Zoltán, Szántó Attila „Hacsek”, Szarka Sándor és nagyon sok korábbi vendég az Akváriumban!

Forrás: Facebook/Ladánybene 27 zenekar
Vigyázat, a ruhák véletlenszerű lekerülése előfordulhat!http://www.life.hu/kult/20151014-kulturalis-programajanlo-oktober-15-18.htmlSzemed-szád nyitva marad, olyan produkciót varázsol a hétvégén a színpadra egy tehetséges táncformáció. Mantrák bűvöletébe kerülhetsz, vagy ellátogattok a családdal egy szuper apa-fiú programra. Mindez hol lesz? Eláruljuk! Kult--Jaj, ne! A Szürke 50 miatt nem lesz új Alkonyat-trilógiahttp://www.life.hu/kult/20151013-stephenie-meyer-nem-fejezi-be-az-alkonyat-konyveket-edward-szemszogebol.html Továbbra is imádják a vámpírfanok az Alkonyat-könyveket, habár a történet már tízéves. Az írónő nemrég elhúzta a mézesmadzagot a rajongók előtt, aztán szépen lelankasztott mindenkit. Kult--'90-es évek lányai, készen álltok a szuper hírre?http://www.life.hu/kult/20151011-egyutt-indulhat-turnera-a-backstreet-boys-es-a-spice-girls.htmlBackstreet's back alright! És nem csak a levestészta hajú fiúk, de legjobb barátnőink, a fűszeres lányok, azaz a Spice Girls is visszatér! KultMagyar fotós képe látszik a Castle című sorozatbanhttp://www.life.hu/kult/20150928-magyar-grafikus-kepe-latszika-castle-cimu-sorozatban.htmlA 22 éves Borsi Flórát nagy megtiszteltetés érte. Világszerte népszerű amerikai sorozatban jelent meg az egyik alkotása. Kult--Pezsdítsd fel a szeptemberi éjszakákat! - 7 szuper tipphttp://www.life.hu/kult/20150914-kulturalis-programajanlo-szeptember-17-20.htmlCsak tátjuk a szánkat, és kapkodjuk a fejünket, olyan izgalmas programok várnak ránk szeptemberben. Most aztán tényleg mindenkinek kedvez a hétvége: kiállításra vágyóknak, könnyű- és komolyzene rajongóknak, és még a színházfanatikusoknak is. Kult--Daniel Craig: "James Bond nőgyűlölő, szexista és magányos"http://www.life.hu/kult/20150901-daniel-craig-szerint-james-bond-szexista-es-nogyulolo.htmlDaniel Craig nem szívesen töltene időt a karakterével, azaz James Bonddal, szerinte ugyanis nem túl szimpatikus ember.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.